Χιλιάδες καινοτομίες Peugeot – Citroen

Γιώργος Βαρίνος
Χιλιάδες καινοτομίες Peugeot – Citroen
Μόνο τo 2014 ο όμιλος PSA (Peugeot – Citroen) κατέθεσε 1.036 ευρεσιτεχνίες.

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ευρεσιτεχνιών και Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (INPI) επιβεβαίωσε πρόσφατα πως ο όμιλος PSA Peugeot Citroën είναι για ακόμη μία φορά ο πρώτος σε κατάθεση πατεντών φτάνοντας συνολικά τις 1.036 για το 2014!

Οι πάνω από χίλιες πατέντες που κατοχυρώθηκαν μόνο μέσα στο 2014, σχετίζονται με τρεις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το τμήμα R&D: την μείωση των ρύπων, τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας και την εξέλιξη αυτοματοποιημένων συστημάτων, στο πλαίσιο της αυτόνομης οδήγησης.

Ως αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εξέλιξης νέων τεχνολογιών, ο Όμιλος PSA αποτελεί αυτή τη στιγμή τον ηγέτη στην Ευρώπη με την χαμηλότερη εκπομπή CO2, η οποία περιορίστηκε στα μόλις 110,3 g/km κατά μέσο όρο για όλη τη γκάμα των μοντέλων της.

Η επιτυχία αυτή βασίζεται σε ένα μεγάλο ποσοστό στους νέους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες Turbo PureTech με 120 πατέντες, ενώ άλλες 100 έχουν συμπληρωθεί για το σύστημα εξαγωγής BlueHDi μέσα από τις οποίες το Peugeot 208 1.6 BlueHDi αναδείχθηκε ως το αποδοτικότερο αυτοκίνητο στον κόσμο με μηχανή εσωτερικής καύσης και εκπομπή CO2 στα μόλις 79 g/km.

Στις βασικές προτεραιότητες περιλαμβάνεται η εξέλιξη και χρήση νέων συνθετικών υλικών με στόχο την μείωση του βάρους και κατά συνέπεια της κατανάλωσης καυσίμου και της εκπομπής ρύπων. Με περισσότερες από 60 πατέντες, σχετικά με την μείωση βάρους, ο όμιλος PSA Peugeot Citroën έλαβε το βραβείο καινοτομίας από την JEC - Europe Composites Show & Conferences για μία πρωτότυπη δομή από συνθετικά υλικά που αντικαθιστούν τον χάλυβα.

Οι καινοτομίες της PSA περνούν και εφαρμόζονται στα μοντέλα με τα σήματα των Peugeot, Citroën και DS, ανάλογα με την στρατηγική που έχει καθοριστεί για την κάθε μάρκα. Για παράδειγμα, το Peugeot 208 είναι πλέον διαθέσιμο με μία νέα τελική βαφή – για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο παραγωγής – που αλλάζει τόνο και εμφάνιση ανάλογα με την φωτεινότητα του περιβάλλοντος. Παρομοίως, το Citroën C4 Cactus λάνσαρε τα πρωτοποριακά Airbump πλευρικά προστατευτικά και στις 2 Απριλίου 2015 αναδείχθηκε το «2015 World Car Design of the Year» στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!