Αριβαμπένε: «Ο Κίμι επέστρεψε»

Νίκος Τσιώκος
Αριβαμπένε: «Ο Κίμι επέστρεψε»
Ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του Κίμι Ραϊκόνεν στο βάθρο, ενώ στήριξε τον Σεμπάστιαν Φέτελ, παρά το λάθος του.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Μαουρίτσιο Αριβαμπένε ότι ο Κίμι Ραϊκόνεν θα πρέπει να κερδίσει την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Iceman ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο μετά από 26 αγώνες. Κάτι που ικανοποίησε το αφεντικό της Ferrari, που τόνισε πως πλέον η ομάδα του έχει ένα δυνατό οδηγικό δίδυμο.

«Είμαι χαρούμενος για τον Κίμι. Μπορώ τώρα να πω επίσημα, όχι ότι έχω υπογράψει συμβόλαιο, ότι ο Κίμι επέστρεψε και έχουμε δύο δυνατούς οδηγούς. Σήμερα είχαμε μια επιθετική στρατηγική και αυτό ακριβώς συζητήσαμε. Αναγνωρίζουμε τη διαφορά που έχουμε με τη Mercedes, οπότε ο μοναδικός τρόπος είναι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αν μια μέρα μπορέσουμε να τους πιάσουμε, η στρατηγική θα είναι λίγο διαφορετική», είπε, αρχικά.

Στη συνέχεια, εξέφρασε τη στήριξή του στον Σεμπάστιαν Φέτελ, παρά το λάθος που έκανε στην τελευταία στροφή, ώστε να κάνει και τρίτο πιτ στοπ. «Όσο για τον Σεμπ, πρέπει να πω ότι έκανε δύο μεγάλα λάθη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έχει κάνει μέχρι τώρα. Κέρδισε έναν αγώνα και μετραέι δύο παρουσίες στο βάθρο. Κάποιες φορές συμβαίνει, είμαστε άνθρωποι και αυτή είναι η ομορφιά του αθλήματος. Συνεχίζουμε την εξέλιξή μας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!