Κορυφαία ασφάλεια για τους ποδηλάτες από τη Volvo (video)

Γιώργος Βαρίνος
Κορυφαία ασφάλεια για τους ποδηλάτες από τη Volvo (video)
Το Life Paint της Volvo είναι ένα φωσφορίζον υλικό σε σπρέι, που θα φέρει επανάσταση στην ασφάλεια των ποδηλατιστών.

Με το Life Paint μπορείς να ψεκάσεις το ποδήλατο, τα ρούχα σου, τον εξοπλισμό σου, ακόμα και το… τρίχωμα του σκύλου σου. Δεν είναι τοξικό, καθαρίζεται και αν δεν πλυθεί, διατηρεί αναλλοίωτη την ιδιότητά του να φωσφορίζει έντονα σε κάθε πηγή φωτός για μια εβδομάδα. Με την υποστήριξη της Volvo, το υψηλής τεχνολογίας νέο υλικό σε σπρέι που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα διατίθεται πειραματικά για μερικούς μήνες σε επιλεγμένα καταστήματα ποδηλάτων, φέρνει την επανάσταση στην ασφάλεια των ποδηλατιστών.

Χωρίς να είναι ορατό την ημέρα, κάθε επιφάνεια που έχει ψεκαστεί με το Life Paint της Volvo λάμπει έντονα τη νύχτα, με αποτέλεσμα να είναι ορατή από πολύ μακριά. Σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας ή τη νύχτα, αυτή είναι μια σωτήρια ιδιότητα καθώς τα φώτα των ποδηλάτων δεν έχουν ούτε την ένταση, ούτε την επιφάνεια των αντίστοιχων προβολέων των αυτοκινήτων για να είναι εύκολα, άμεσα και γρήγορα ορατά. Με το Life Paint η Volvo UK υποστηρίζει ότι μπορούν να αποφευχθούν χιλιάδες ατυχήματα κάθε χρόνο, στα οποία εμπλέκονται ποδηλάτες .

Πρωτοπόρος στον τομέα της ασφάλειας που προσφέρει στα αυτοκίνητά της, στους πεζούς και πλέον και στους ποδηλάτες, η Volvo έχει θέσει ως στόχο έως το 2020 όχι απλά τη μείωση, αλλά το μηδενισμό των τραυματισμών και των θανάτων ανθρώπων, σε ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται τα αυτοκίνητά της. Αυτός ο στόχος είναι σίγουρα πολύ υψηλός, αλλά και οι τεχνολογίες της Volvo για να τον πετύχει, επαναστατικές. Δείτε το πολύ κατατοπιστικό video.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!