Λάουντα: «Ο Φέτελ πλέον δεν είναι βαρετός»

Νίκος Τσιώκος
Λάουντα: «Ο Φέτελ πλέον δεν είναι βαρετός»
Ο Νίκι Λάουντα υπερασπίστηκε τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τόνισε πως ο Μπέρνι Έκλεστοουν δεν μπορεί, πλέον, να παραπονιέται ότι ο Γερμανός είναι βαρετός.

Ο Μπέρνι Έκλεστοουν είπε στον Σεμπάστιαν Φέτελ πριν τον αγώνα της Σεπάνγκ να κάνει τη δουλειά του παγκόσμιου πρωταθλητή, όπως ο Λιούις Χάμιλτον, ο Γερμανός την έκανε και κέρδισε στη Μαλαισία, με τον Νίκι Λάουντα να τον υπερασπίζεται. Ο Αυστριακός τόνισε ότι ο ισχυρός άνδρας της Formula1 δεν μπορεί, πλέον, να παραπονιέται ότι ο Φέτελ είναι βαρετός.

«Ο Χάμιλτον είναι ο καλύτερος παγκόσμιος πρωταθλητής που είχαμε. Στηρίζει και προωθεί τη Formula1. Είπα στον Σεμπάστιαν (Φέτελ): ''Πρέπει να κάνεις ό,τι κάνει κι αυτός (ο Χάμιλτον). Τη δουλειά του παγκόσμιου πρωταθλητή''. Κάποιοι νομίζουν ότι η μοναδική τους δουλειά είναι να τρέχουν με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Είναι κάτι παραπάνω από αυτό», δήλωσε πριν από την εκκίνηση του αγώνα στη Σεπάνγκ ο Έκλεστοουν την Κυριακή (29/3).

Η απάντηση του Λάουντα ήρθε λίγες ώρες μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, με τον τρεις φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να προσθέτει ότι η νίκη αυτή του Φέτελ και της Ferrari ήταν πολύ καλή για τη συνολική εικόνα του σπορ. «Πήγα στον Αριβαμπένε και του έδωσα συγχαρητήρια μέσα από την καρδιά μου. Όσο μεγαλύτερος είναι ο ανταγωνισμός τόσο το καλύτερο.

Αν η Ferrari κερδίζει, τότε ο Μπέρνι (Έκλεστοουν) δεν μπορεί να έχει παράπονο για τον βαρετό Φέτελ, καθώς δεν είναι πλέον βαρετός. Είναι πολύ καλό το αποτέλεσμα αυτό για τη συνολική εικόνα της F1 επειδή κάποιοι πάντα παραπονιούνται», είπε μη-εκτελεστικός πρόεδρος της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!