Πεντρόσα: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω»

Γιώργος Βαρίνος
Πεντρόσα: «Δεν ξέρω αν θα συνεχίσω»
Την πιθανότητα να διακόψει τη συμμετοχή του στα Moto GP άφησε ανοιχτή ο Πεντρόσα, λόγω προβλήματος καρπιαίου σωλήνα στο χέρι.

Παρά τις ελπιδοφόρες εμφανίσεις σε δοκιμές και προκριματικά, φαίνεται ότι σταδιακά η Honda χάνει το έδαφος κάτω από τις… ρόδες της στο Moto GP. Τα κακά μαντάτα ήρθαν από τον Πεντρόσα, μετά τον αγώνα στο Λοσάιλ. Ο Ισπανός δήλωσε ότι σκέφτεται να σταματήσει τους αγώνες για να βρει λύση στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Συγκεκριμένα και, όπως γνωρίζει ήδη η ομάδα της Repsol Honda, o Πεντρόσα αντιμετωπίζει από το 2014 πόνο στα χέρια και μάλιστα έχει υποστεί και επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος στον καρπιαίο σωλήνα. Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο και ο 29χρονος οδηγός ψάχνει απεγνωσμένα μια λύση. Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τον αγώνα:

«Βασικά και σε αυτό τον αγώνα είχα ένα ζήτημα καρπιαίου σωλήνα, το οποίο αντιμετωπίζω εδώ και ένα χρόνο. Δεν μπορώ πραγματικά να αποδώσω καλά από τότε. Τα αποτελέσματά μου δεν ήταν ποτέ αυτά που μπορούσα να επιτύχω, εξαιτίας αυτού του γεγονότος. Έχω προσπαθήσει όλο αυτό το διάστημα να βρω μια λύση. Δεν ήταν εύκολο. Πραγματοποίησα μια χειρουργική επέμβαση [το 2014], αλλά δεν ήταν επιτυχής. Το χειμώνα ταξίδεψα πολύ, προσπαθώντας να έχω διαφορετικές γνωματεύσεις από αρκετούς γιατρούς. Όλες οι ιατρικές συμβουλές συνέτειναν στο να μην προχωρήσω σε νέα χειρουργική επέμβαση. Ωστόσο οι πόνοι επανήλθαν και είχαμε αυτή την άσχημη κατάσταση. Δεν αισθανόμουν πολύ καλά, αλλά ούτως ή άλλως δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Τώρα που ο αγώνας τελείωσε και βλέπω ότι δεν μπορώ να αποδώσω στο 100%, αποφάσισα να κάνω κάτι πιο δραστικό. Το βέβαιο είναι ότι δεν μπορώ να συνεχίσω έτσι. Θα προσπαθήσω να βρω λύση. Δεν ξέρω ακριβώς ποια πρόκειται να είναι. Γιατί, όπως είπα, οι γιατροί δεν ξέρουν τι να κάνουν. Θα ξεκινήσω και πάλι τις εξετάσεις και τις επισκέψεις σε γιατρούς για την εξεύρεση κάποιων απαντήσεων. Θέλω να τελειώσω ευχαριστώντας όλους τους χορηγούς μου που με υποστηρίζουν σε αυτή την δύσκολη στιγμή της καριέρας μου και όλους τους οπαδούς μου».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!