Βραβείο σχεδίασης στο Volvo XC90

Γιώργος Βαρίνος
Βραβείο σχεδίασης στο Volvo XC90
Οι ειδικοί του διεθνούς διαγωνισμού Red Dot Design Awards απένειμαν στο Volvo XC90 τον τίτλο του «Best of the Best».

Η επιτροπή που απονέμει κάθε χρόνο τα φημισμένα βραβεία σχεδιασμού Red Dot, επέλεξε το Νέο XC90 για το βραβείο Best of the Best, που αποτελεί την κορυφαία διάκριση για προϊόν οποιασδήποτε κατηγορίας, για την ξεχωριστή ποιότητα και πρωτοπορία της αισθητικής του. Ιδιαίτερη αξία έχει το γεγονός ότι για το 2014, η επιτροπή των 38 ειδικών του Red Dot Design Awards είχε να επιλέξει ανάμεσα σε 5.000 προϊόντα από 31 κατηγορίες που συμμετείχαν.

«Είμαι πολύ υπερήφανος που η νέα μας ναυαρχίδα κέρδισε το τόσο μεγάλου κύρους βραβείο Red Dot - Best of the Best», δήλωσε ο Thomas Ingenlath, ανώτερος αντιπρόεδρος σχεδιασμού της Volvo Cars. Το Νέο XC90 αντιπροσωπεύει ένα νέο ξεκίνημα για τη Volvo από άποψη σχεδιαστικής φιλοσοφίας. Με βασικά χαρακτηριστικά την αισθητική αρτιότητα και τη σημασία στη λεπτομέρεια, το νέο XC90 ανοίγει τον δρόμο για τη σχεδίαση των μελλοντικών μοντέλων της Volvo με κοινά σχεδιαστικά στοιχεία. Ανάμεσά τους και η νέα εμπρός όψη με το νέο σήμα της Volvo και τη δυναμική μάσκα, καθώς και τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας σε σχήμα «Τ», που αντλούν την έμπνευσή τους από το «σφυρί του Θωρ».

Ο διαγωνισμός Red Dot Award διενεργείται από το σχεδιαστικό κέντρο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, στη Γερμανία, και είναι ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους διαγωνισμούς design στον κόσμο. Το 2015 γιορτάζει την 60η του επέτειο, καθώς η πρώτη κριτική επιτροπή για την αξιολόγηση των καλύτερων σχεδίων της εποχής συστάθηκε το 1955.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!