H απροσεξία σκοτώνει τους νέους (video)

Γιώργος Βαρίνος
H απροσεξία σκοτώνει τους νέους (video)
Τα περισσότερα τροχαία ατυχήματα που προκαλούν νέοι οδηγοί, οφείλονται στην απροσεξία τους. Αυτό επιβεβαιώνει και βρετανικό βίντεο, που έχει προκύψει από τη συρραφή τέτοιων σκηνών μέσα σε αυτοκίνητα, που οδηγούνται από νέους!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας , η κυριότερη αιτία θανάτου στην Ελλάδα στις εφηβικές και νεανικές ηλικίες είναι τα οδικά ατυχήματα. Αυτή όμως δεν είναι, δυστυχώς, μια πρωτιά μόνο της Ελλάδας. Μια μελέτη του Κέντρου Τεχνολογίας της ασφαλιστικής εταιρείας Allianz (Allianz Zentrum für Technik), δείχνει ότι τα τροχαία ατυχήματα είναι η κύρια αιτία θανάτου για τους νέους σε παγκόσμιο επίπεδο, ανεξάρτητα από το επίπεδο οικονομικής ευημερίας της κάθε χώρας. Ένα συγκλονιστικό 31 τοις εκατό επί του συνόλου των θανάτων από τροχαία ατυχήματα παγκοσμίως είναι έφηβοι και νέοι ενήλικες, ηλικίας μεταξύ 15 και 29 ετών.

Σε αυτές τις διαπιστώσεις έρχεται να προστεθεί η έρευνα του αμερικανικού ινστιτούτου για την τροχαία ασφάλεια «AAA Foundation For Traffic Safety», σύμφωνα με την οποία η κυριότερη αιτία για τα οδικά ατυχήματα στους νέους είναι η απόσπαση της προσοχής. Η ενασχόληση των νέων με τα κινητά τους τηλέφωνα, τις multimedia συσκευές, την συζήτηση με τους συνομηλίκους τους ή την… φροντίδα της εμφάνισής τους, τους οδηγεί σε απώλεια προσοχής και ελέγχου του οχήματος, χωρίς άλλο ιδιαίτερο λόγο ή εξωγενή παράγοντα.

Επειδή όμως η εικόνα είναι χίλιες λέξεις, το AAA Foundation For Traffic Safety έδωσε στη δημοσιότητα ένα video που αποτελεί συρραφή από ατυχήματα με νέους οδηγούς που καταγράφηκαν σε on board κάμερα. Διόλου σοκαριστικό καθώς δεν έχουν περιλάβει ατυχήματα με πολύ άσχημη κατάληξη, αλλά απόλυτα παιδευτικό και ενημερωτικό, δείχνει πόσο εύκολα και γρήγορα η απόσπαση της προσοχής κατά την οδήγηση μπορεί να προξενήσει ολέθρια επακόλουθα. Δείτε το video για να έχετε την πλήρη εικόνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!