Supercar 1.700 ίππων

Γιώργος Βαρίνος
Supercar 1.700 ίππων
Η αμερικανική Lyons Motor υποσχέθηκε να μας αποκαλύψει ένα supercar 1.700 ίππων στην έκθεση της Νέας Υόρκης, την 1η Απριλίου…

Δεν ξέρουμε αν εκμεταλλεύονται την πρώτη Απριλίου για να trollάρουν, αλλά οι υπεύθυνοι της Lyons Motor υπόσχονται να παρουσιάσουν το πρωτότυπο ενός hypercar που θα κάνει οτιδήποτε από Porsche, Ferrari, McLaren και Lambo να μοιάζουν σαν σταματημένα, ακόμα στην τελική τους ταχύτητα. Σημειώστε τις δηλώσεις για μέγιστη ταχύτητα… 470 χλμ./ώρα, ισχύ 1.700 ίππων και επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 2,2 δλ.

Με ημερομηνία ίδρυσης το 2011, η Lyons Motor βασίζεται στην εμπειρία του ιδρυτή της στην κατασκευή πρωτότυπων μοντέλων για τους μεγάλους αμερικανούς κατασκευαστές, και στον μεγαλεπήβολο στόχο του να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ, όλων των υπέρ – αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Για να τα καταφέρει χρησιμοποιεί ένα V8 κινητήρα 8.200 κ.εκ., με 2 turbo, που μπορεί να γυρίζει έως και τις 9.200 σ.α.λ. και λίγο πιο κάτω, στις 9.000 σ.α.λ., αποδίδει 1.700 ίππους. Αμάξωμα και πλαίσιο από ίνες άνθρακα, υποπλαίσια μηχανικών μερών από αλουμίνιο billet, αναρτήσεις από τιτάνιο και αεροδυναμική διαστημοπλοίου συνδυάζονται για να μπορέσει το LM2 Streamliner, όπως ονομάζεται, να μην εγκαταλείπει την άσφαλτο στην τελική του ταχύτητα. Το κιβώτιο είναι 7 σχέσεων σειριακό και η κίνηση μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς. Το βάρος του τέρατος των 4,63 μέτρων μήκους και 2,12 μέτρων πλάτους θα συγκρατείται στα 1.400 κιλά, παρά την τετρακίνηση και τον κινητήρα Γαργαντούα.

Αν τελικά η Lyons Motor δεν κάνει πλάκα και δούμε το LM2 Streamliner στην έκθεση, τότε οι μηχανικοί της Bugatti μάλλον πρέπει να γυρίσουν πίσω στους πάγκους τους για να βρουν μερικές εκατοντάδες ίππους ακόμα από τον W12 κινητήρα του επερχόμενου υπέρ-αυτοκινήτου τους, της Chiron.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!