Prologue… στο μέλλον της Audi [vid]

Prologue… στο μέλλον της Audi [vid]
Η Audi παρουσιάζει το Prologue Avant concept το οποίο προλογίζει το μέλλον της εταιρείας σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Την παγκόσμια πρεμιέρα του στη Γενεύη έκανε το πρωτότυπο Prologue Avant. Έρχεται λίγους μετά την παρουσίαση της σεντάν εκδοχής του μοντέλου που έγινε στο Los Angeles τον Νοέμβριο, να δώσει την άλλη διάσταση στη νέα σχεδιαστική φιλοσοφίας της εταιρείας, όσον αφορά τις εκδόσεις Avant.

Με μήκος 5,11 μ. και πλάτος 1,97 μ., το 5θυρο αυτοκίνητο με τη ριζοσπαστική αισθητική εντάσσεται στη κατηγορία των πολυτελών μοντέλων με υψηλή τεχνολογία. Η αισθητική του είναι επηρεασμένη από τη σεντάν έκδοση, με μονοκόμματη μάσκα, φώτα Laser και μεγάλες εισαγωγές αέρα. Η διαφορά εστιάζεται στο πίσω μέρος με τη διαφορετική σχεδίαση της οροφής και της πόρτας με την αεροτομή, και τα 3D φώτα.

Το Prologue Avant πατάει σε εντυπωσιακούς τροχούς 22 ιντσών και για την κίνησή του φροντίζει ένα σύστημα plug-in hybrid. Αυτό αποτελείται από έναν diesel κινητήρα 3.0 TDI και ένα ηλεκτρικό μοτέρ με μπαταρίες lithium-ion 14,1 kWh. Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 455 ίππους με τη ροπή να αγγίζει τα 750 Nm.

Έτσι, το πρωτότυπο Audi επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε 5,1 δλ., με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Η μέση εργοστασιακή κατανάλωση είναι μόλις 1,6 λίτρα/100 χλμ., ενώ το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί με καθαρά ηλεκτρική ενέργεια για 54 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!