Ρεκόρ στο Nurburgring το νέο Civic Type R [vid]

Ρεκόρ στο Nurburgring το νέο Civic Type R [vid]
Με χρόνο 7:50.63 δλ. το νέο Civic Type R είναι ο βασιλιάς της κατηγορίας του στη μεγάλη πίστα του Nurburgring… με ένα ερωτηματικό όμως.

Η Honda παρουσίασε το νέο και πολυαναμενόμενο Civic Type R στη Γενεύη, ένα αυτοκίνητο με εντυπωσιακές προδιαγραφές την παρουσίαση του οποίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Από τη στιγμή που παρουσιάστηκε όλοι περίμεναν να μάθουν αν κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ στην κατηγορία των αυτοκινήτων με κίνηση εμπρός, το οποίο μέχρι εκείνη τη στιγμή κατείχε με 7:54.36 δλ. το Megane RS 275 Trophy, ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής.

Ο χρόνος μαζί με ένα επίσημο βίντεο ήρθε και ήταν σημαντικά καλύτερος 7:50.63 δλ., αφήνοντας όμως ένα μικρό ερωτηματικό για την εγκυρότητα του. Αφού, όπως η ίδια η Honda ανακοίνωσε, όταν το Civic Type R έκανε αυτόν τον χρόνο τον Μάιο ήταν ακόμα σε περίοδο εξέλιξης και πιο συγκεκριμένα των ελαστικών που θα χρησιμοποιούσε. Ωστόσο, το αυτοκίνητο είχε τις προδιαγραφές παραγωγής με τις όποιες αλλαγές να αφορούν την ασφάλεια, όπως ανακοινώνει.

«Το αυτοκίνητο που έκανε το ρεκόρ είχε εργοστασιακές προδιαγραφές όσον αφορά τον κινητήρα, την ανάρτηση, την εξάτμιση, τα φρένα και την αεροδυναμική. Η αφαίρεση του κλιματιστικού, του καθίσματος του συνοδηγού και του ηχοσυστήματος αντισταθμίστηκε σε βάρος από την τοποθέτηση ενός κλωβού αποκλειστικά και μόνο για την ασφάλεια του οδηγού και όχι για να αυξήσει την ακαμψία του αυτοκινήτου» δήλωσαν οι άνθρωποι της Honda.

Στο τέλος της ανακοίνωσής τους άφησαν την υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν στο Nurburgring με ένα αυτοκίνητο παραγωγής να επαναλάβουν το ρεκόρ έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση. Είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!