Οριστικά εκτός Μελβούρνης ο Αλόνσο

Νίκος Τσιώκος
Οριστικά εκτός Μελβούρνης ο Αλόνσο
Ο Φερνάντο Αλόνσο θα χάσει τελικά την πρεμιέρα της Μελβούρνης, όπως επιβεβαίωσε την Τρίτη (3/3) η McLaren, αφού συμβουλεύτηκε τους γιατρούς.

Η συμμετοχή του Φερνάντο Αλόνσο στην πρεμιέρα της Μελβούρνης (13-15/3) ήταν αμφίβολη, μετά το ατύχημά του στις δεύτερες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, που διεξήχθησαν στη Βαρκελώνη. Ο Ισπανός υπέστη διάσειση και την Τρίτη (3/3) η McLaren επιβεβαίωσε ότι τελικά θα μείνει εκτός του πρώτου αγώνα της σεζόν, με τον δοκιμαστή και αναπληρωματικό πιλότο της ομάδας του Γουόκινγκ, Κέβιν Μάγκνουσεν, να παίρνει τη θέση του.

«Μετά μια σειρά εξετάσεων και ακτινογραφιών, μερικές εκ των οποίων έγιναν χθες το απόγευμα, οι γιατροί του Φερνάντο Αλόνσο τον πληροφόρησαν ότι δεν του βρήκαν συμπτώματα και δε βλέπουν στοιχεία τραυματισμού. Του είπαν ότι είναι πλήρως υγιής τόσο από νευρολογικής όσο και από καρδιακής άποψης.

Ωστόσο, του συνέστησαν να περιορίσει τα ρίσκα που θα μπορούν να έχουν σαν αποτέλεσμα να υποστεί άλλη μία διάσειση πολύ σύντομα μετά την πρώτη. Για να το κάνει αυτό οι γιατροί τον συμβούλεψαν να μην αγωνιστεί στο πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν στην Αυστραλία, που θα λάβει χώρα στις 13, 14 και 15 Μαρτίου», αναφέρει η ανακοίνωση της McLaren.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο Αλόνσο κατανόησε και αποδέχτηκε τις συμβουλές των γιατρών και πλέον ξεκίνησε προετοιμασία με στόχο να επιστρέψει στη δράση στον δεύτερο αγώνα του πρωταθλήματος, που θα γίνει στη Σεπάνγκ της Μαλαισίας το τριήμερο 27-29 Μαρτίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!