Aston Martin DBX Concept… από το μέλλον

Aston Martin DBX Concept… από το μέλλον
Ένα τεχνολογικά προηγμένο ψηλό πρωτότυπο με χαρακτηριστική σχεδίαση Aston Martin παρουσίασε η βρετανική φίρμα.

Ένα πανέμορφο ηλεκτρικό πρωτότυπο παρουσίασε η Aston Martin, με αρμονικές γραμμές και τετρακίνηση. Μετά την παρουσίαση ο Dr Andy Palmer, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Aston Martin δήλωσε: «Το DBX Concept αποτελεί μια πρόκληση στην υπάρχουσα κατάσταση της κατηγορίας των πολυτελών GT οχημάτων. Προάγει έναν κόσμο, ίσως όχι τόσο μακρινό, όταν τα αυτοκίνητα GT πολυτελείας δεν θα εστιάζουν μόνο στη σχεδίαση και την πολυτέλεια, αλλά επίσης και στην πιο πρακτική πλευρά, ενώ θα είναι και πιο φιλικά προς τον χρήστη και την οικογένειά του, αλλά και το περιβάλλον».

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάτι εξωπραγματικό, ούτε εντελώς φουτουριστικό, αφού η Aston Martin με αυτή την πρόταση στοχεύει στην κατηγορία των πολυτελών crossover, εκεί όπου ήδη υπάρχει το Range Rover Evoque, το οποίο μπορεί να είναι λιγότερο πολυτελές, αλλά έχει δυο πόρτες κουπέ αισθητική και φυσικά τετρακίνηση.

Εξωτερικά η Aston Martin DBX Concept συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη σπορ διάσταση με την πολυτέλεια. Τα μικρά φωτιστικά σώματα LED χαρίζουν έντονη προσωπικότητα στο εμπρός μέρος, ενώ το αυξημένο ύψος σε συνδυασμό με τους μεγάλους τροχούς χαρακτηρίζουν το μοντέλο. Οι μικροί εξωτερικοί καθρέπτες έχουν κάμερες για να προβάλουν στην οθόνη τα δρώμενα πίσω από το αυτοκίνητο.

Φιλικό, εκτός από πολυτελές είναι το εσωτερικό, με τέσσερις ανεξάρτητες θέσεις. Ο μινιμαλισμός κυριαρχεί στη σχεδίαση, ενώ οι αποχρώσεις του μπλε και καφέ συμβάλουν στην «αυστηρή» εικόνα την οποία φιλοδοξεί να δώσει στο αυτοκίνητό της η Aston Martin.

Πρόκειται αναμφίβολα για μια πολύ ενδιαφέρουσα σπουδή που έχει τα φόντα να κυκλοφορήσει περάσει στην παραγωγή και μάλιστα να φέρει ένα νέο, ακόμα μεγαλύτερο κοινό στους κόλπους της Aston Martin.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!