Made in USA

Γιώργος Βαρίνος
Made in USA
Μιλάμε με τον Σπύρο Ριζόπουλο της Sportswind Α.Ε. με την ευκαιρία της αντιπροσώπευσης των νέων για την Ελλάδα brand, Indian & Victory. Με δεκαετίες εμπειρίας στο χώρο των custom μοτοσυκλετών στη χώρα μας ο Σπύρος Ριζόπουλος, παρά την δυσκολία του εγχειρήματος, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

1. Κύριε Ριζόπουλε, συγχαρητήρια για μια νέα αρχή με δύο πολύ υποσχόμενες μάρκες. Τι σας έκανε να τις φέρετε στην Ελλάδα;
Είμαστε λάτρεις της αμερικανικής custom μοτοσυκλέτας και αποτελεί το αντικείμενο της εργασίας μας και μεγάλο κομμάτι της ζωής μας εδώ και πολλά χρόνια. Με την Indian ασχολούμαστε και την παρακολουθούμε, εδώ και χρόνια και με την απόκτηση της το 2010 από τον όμιλο της Polaris, ενός αμερικανικού κολοσσού, βρέθηκε η ευκαιρία να μπορέσουμε να φέρουμε για πρώτη φορά και τις δυο μάρκες στην χώρα μας.

2. Πείτε μας μερικά πράγματα για τις δύο αυτές μάρκες…
Η Indian είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της μοτοσυκλέτας. Είναι η πρώτη αμερικανική εταιρία, έχοντας ξεκινήσει την παραγωγή της το 1901 και σηματοδοτήσει την αρχή της αμερικανικής μοτοσυκλετιστικής κουλτούρας και φιλοσοφίας. Μέχρι το 1953, που το αρχικό εργοστάσιο έκλεισε, είχε δημιουργήσει μια απίστευτη εξέλιξη σε κινητήρες και πλαίσια αναγκάζοντας όλη τη βιομηχανία να την ακολουθεί. Έχει πλούσιο αγωνιστικό παρελθόν με νίκες από την Daytona έως το Isle of Man. Λόγω ακριβώς της ιστορίας της, πολλοί ήσαν αυτοί που προσπάθησαν (ανεπιτυχώς) να εκμεταλλευτούν το όνομα και τα σύμβολά της, μέχρι το 2010 που έγινε η εξαγορά απο την Polaris. Από την άλλη πλευρά, η Victory είναι 100% παιδί της Polaris. Ξεκίνησε το 1997 με ξεκάθαρη φιλοσοφία να παρουσιάσει το αμερικανικό στυλ από μια πιο μοντέρνα άποψη τόσο από αισθητικής όσο και από... Διαβάστε όλη την συνέντευξη εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!