Κάμερες υψηλής ταχύτητας στα μονοθέσια θέλει η FIA

Νίκος Τσιώκος
Κάμερες υψηλής ταχύτητας στα μονοθέσια θέλει η FIA
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου ζήτησε από τις ομάδες της Formula1 να βάλουν κάμερες υχηλής ταχύτητας στα μονοθέσιά τους από το 2016 ως βοήθεια στην έρευνα των ατυχημάτων.

Το ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο στις δεύτερες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης, που διεξήχθησαν την περασμένη εβδομάδα στη Βαρκελώνη, φαίνεται πως... χτύπησε καμπάνες στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Αυτό διότι η FIA ζήτησε απ' όλες τις ομάδες της Formula1 να χρησιμοποιούν κάμερα υψηλής ταχύτητας στα μονοθέσιά τους από το 2016 σε αγώνες και δοκιμές, ώστε να υπάρχει καλύτερη ανάλυση των δεδομένων και των αιτιών στα ατυχήματα.

Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε το Άρθρο 27.2 των Αθλητικών Κανονισμών θα διαμορφωθείς ως εξής: «Για την ανάλυση των ατυχημάτων κάθε μονοθέσιο θα πρέπει να φέρει κάμερα υψηλής ταχύτητας, που κατασκευάζεται από συγκεκριμένο προμηθευτή σε προδιαγραφές που θα καθορίζονται από τη FIA. Αυτό θα γίνεται σε κάθε αγώνα και σε όλες τις δοκιμές. Οι ομάδες πρέπει να εξασφαλίσουν ότι θα λειτουργεί σε κάθε περίπτωση. Η κάμερα θα πρέπει να τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της FIA».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!