Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει

Γιώργος Βαρίνος
Αυτόν τον τίτλο ποιος θα τον πάρει
Με το πρόσφατο ατύχημα του Αλόνσο να ανακατεύει την τράπουλα, μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε για τον επικρατέστερο οδηγό για το 2015.

Ο Νίκος Τσιώκος δίνει τις δικές του εκτιμήσεις σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο-ποταμό, που δημοσιεύτηκε στο InMotion.

Το InMotion αξιολογεί το τι θα κάνουν οι ομάδες της Formula1 στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο θα ξεκινήσει τον ερχόμενο Μάρτιο. Η... όρεξη που άνοιξε της Mercedes, που είναι το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, οι ριζικές αλλαγές της Ferrari, η οποία θέλει να επιστρέψει στην κορυφή στο μέλλον, η νέα... εποχή της McLaren με τη Honda, μια συνεργασία που έχει μόνο καλές αναμνήσεις, και τα σχέδια της αρκετά προβληματικής το 2014 Red Bull.

ε τον ερχόμο του νέου έτους, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της νέας σεζόν της Formula1. Αυτή ξεκινά ανεπίσημα την 1η Φεβρουαρίου με τις χειμερινές δοκιμές εξέλιξης στη Χέρεθ και επίσημα το τριήμερο 13-15 Μαρτίου, όταν έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα στο Άλμπερτ Παρκ της Αυστραλίας.

Τι θα δούμε, όμως, στο επερχόμενο πρωτάθλημα; Ποιος είναι ο στόχος των ομάδων, με δεδομένες και τις τελευταίες εξελίξεις και μέχρι πού μπορούν να φτάσουν με βάση την τωρινή δυναμική τους; Το InMotion κάνει μια αξιολόγηση των πραγμάτων και των όσων θα δούμε μέσα στο 2015 στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Πριν ξεκινήσουμε, όμως, να σημειώσουμε ότι θα πάρουμε τις ομάδες μία-μία με τη σειρά που τερμάτισαν πέρυσι στο πρωτάθλημα ξεκινώντας από την πρωταθλήτρια Mercedes για να ακολουθήσουν οι Red Bull, Williams, Ferrari, McLaren και οι υπόλοιπες. Πάμε λοιπόν!

Η... αντί-Red Bull

Η έλευση του Τότο Βολφ έφερε πολλές αλλαγές στη Mercedes, οι οποίες με το... καλημέρα την οδήγησαν στην επιτυχία. Τα «ασημί βέλη» προσαρμόστηκαν καταλληλότερα απ' όλους στους νέους κανονισμούς και στη νέα... εποχή κινητήρων, δημιούργησαν ένα μονοθέσιο... πύραυλο και έκαναν αυτό που έπραττε η Red Bull τα τελευταία χρόνια, καθώς πανηγύρισαν με άνεση τον τίτλο στους κατασκευαστές.
Στο φινάλε ήρθε και ο τίτλος στους οδηγούς, ο οποίος ήταν δεδομένος, αφού τον διεκδικούσαν οι δύο πιλότοι της. Κάτι που... άνοιξε την όρεξη στους Γερμανούς, που φέτος πορεύονται με ίδιο οδηγικό δίδυμο, με τον Λιούις Χάμιλτον να ετοιμάζεται για το τρίτο και τον Νίκο Ρόσμπεργκ να είναι πεισμωμένος για τον τρόπο που έχασε τον τίτλο πέρυσι.
Φυσικά, και θα προσπαθήσουν όχι απλά να επαναλάβουν την περσινή επιτυχία τους, αλλά... Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!