Mitsubishi XR-PHEV II, ένα SUV πόλης

Γιάννης Καλογερόπουλος
Mitsubishi XR-PHEV II, ένα SUV πόλης
Ένα υβριδικό crossover με κορυφαία ευελιξία και οικονομία καυσίμου θα παρουσιάσει η Mitsubishi στη Γενεύη.

Η Mitsubishi επανέρχεται με την εξέλιξη ενός πρωτότυπου μοντέλου που παρουσίασε για πρώτη φορά στο Tokyo Motor Show το 2013. Πρόκειται για το Concept XR-PHEV II, ένα crossover μοντέλο της μικρομεσαίας κατηγορίας με μήκος στα 4,49 μ., πλάτος 1,89 μ., ύψος 1,62 μ. και μεταξόνιο 2,67 μ.

Σε σχέση με το concept πρώτης γενιάς οι αισθητικές αλλαγές δεν είναι μεγάλες και εστιάζονται στο εμπρός μέρος όπου η μάσκα καταβαίνει πιο χαμηλά και έχει τραπεζοειδές σχήμα, ενώ οι εισαγωγές αέρα έχουν περίγραμμα από νίκελ. Μικρές αλλαγές έχουν και τα φωτιστικά σώματα, όπως και οι τροχοί, με τις μεγαλύτερες διαφορές να εντοπίζονται στο πίσω μέρος, το οποίο δανείζεται στοιχεία από το… εμπρός.

Παρά την αισθητική με το ψηλό αμάξωμα που παραπέμπει ευθέως σε SUV, η μετάδοση της κίνησης στο Concept XR-PHEV II περνάει στους εμπρός τροχούς. Για την κίνηση φροντίζουν δυο μοτέρ, ένα θερμικό και ένα ηλεκτρικό με απόδοση 163 ίππων. Η φιλοσοφία των «όλα εμπρός» κινητήρας και μετάδοση, μεταφράζεται από την Mitsubishi ως μια κίνηση που έχει στόχο την αποδοτικότητα με χαμηλούς ρύπους, όπως μαρτυράει και η τιμή της εκπομπής CO2 η οποία περιορίζεται κάτω από τα 40 γρ./χλμ.

Το Mitsubishi Concept XR-PHEV II μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια ή να περάσει αυτόματα στην υβριδική λειτουργία, ανάλογα με τη χρήση και τις ανάγκες και τη στάθμη της μπαταρίας με χωρητικότητα 12 kWh. Παράλληλα, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει χειροκίνητα τη χρήση της μπαταρίας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!