«Από θυελλώδεις ανέμους το ατύχημα του Αλόνσο»

Νίκος Τσιώκος
«Από θυελλώδεις ανέμους το ατύχημα του Αλόνσο»
Η McLaren εξέδωσε ανακοίνωση για το ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο τονίζοντας πως αυτό προκλήθηκε από απρόβλεπτους θυελλώδεις ανέμους στην τρίτη στροφή της Καταλούνια.

Ανακοίνωση για το ατύχημα του Φερνάντο Αλόνσο την τελευταία ημέρα των δοκιμών της Βαρκελώνης εξέδωσε η McLaren το απόγευμα της Δευτέρας (23/2). Ο Ισπανός χτύπησε στον τοίχο στην τρίτη στροφή της Καταλούνια, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, κάτι που οφείλεται στους απρόβλεπτους θυελλώδεις ανέμους σ' εκείνο το σημείο της πίστας, όπως αποκάλυψε η ομάδα του Γουόκινγκ. Μάλιστα, διέψευσε τις όποιες φήμες ότι ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής έχασε τις αισθήσεις του για μερικά λεπτά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της McLaren για το ατύχημα του Αλόνσο

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουμε κάνει λεπτομερή ανάλυση στις πληροφορίες από την τηλεμετρία στο μονοθέσιο του Φερνάντο για να κατανοήσουμε πλήρως τα αίτια του ατυχήματός του. Μέχρι τώρα έχουμε φτάσει σε κάποια συμπεράσματα. Αυτά είναι ότι το ατύχημα προκλήθηκε από θυελλώδεις ανέμους στο σημείο που έγινε το ατύχημα, κάτι που επηρέασε κι άλλους πιλότους (πχ ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ).

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν μηχανικό πρόβλημα ή απώλεια αεροδυναμικής, παρά το ότι δέχτηκε μεγάλη δύναμη G. Επίσης, μπορούμε να αποκαλύψουμε ότι δεν υπήρξε ηλεκτρικό πρόβλημα ή κάποιο θέμα με το σύστημα ERS του μονοθεσίου πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά το ατύχημα. Οι φήμες λένε ότι ο Φερνάντο έχασε τις αισθήσεις του από ηλεκτρική βλάβη. Αυτό απλά δεν είναι αλήθεια.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!