H Suzuki παρουσιάζει το νέο Vitara!

Γιώργος Βαρίνος
H Suzuki παρουσιάζει το νέο Vitara!
Η Suzuki θα παρουσιάσει στην Γενεύη το νέο Suzuki Vitara. Με νεά όψη, πιο μοντέρνο, βελτιωμένο στα σημεία και οικονομικό στις τιμές απόκτησης.

Το αυτοκίνητο που έβαλε την τετρακίνηση στην καθημερινότητά μας, επιστρέφει, ολοκαίνουριο, με κορυφαία υπερσύγχρονη τεχνολογία και φανταστικό στιλ. Διαπρέπει εντός πόλης, μαγεύει με την άνεση στον ανοιχτό δρόμο, παραμένοντας όμως ένα γνήσιο... "off road animal"!

Από την πρώτη του εμφάνιση το 1988, το Suzuki Vitara κέρδισε επάξια μια θέση στην ιστορία, χάρη στο στιλ του, τον προσανατολισμένο στην καθημερινή χρήση χαρακτήρα του, τις κόμπακτ και πρακτικές για την πόλη διαστάσεις του, την εντός δρόμου άνεση και την ασταμάτητη εκτός δρόμου ικανότητά του. Σήμερα, περισσότερο από ένα τέταρτο του αιώνα μετά την κυκλοφορία του πρώτου μοντέλου, η κληρονομιά του Vitara ενσωματώνεται σε μία φρέσκια SUV (sport-utility-vehicle) έκδοση. Το ολοκαίνουριο Vitara έχει μικρότερες διαστάσεις για να ταιριάζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Χρησιμοποιεί το τελευταίας τεχνολογίας σύστημα τετρακίνησης ALLGRIP, καθώς και εξελιγμένο εξοπλισμό ασφάλειας και συνδεσιμότητας, ενώ επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τού να εκφραστούν μέσω της εξατομίκευσης του σχεδιασμού του.

Το ολοκαίνουριο Vitara θα μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο Magyar Suzuki στην Ουγγαρία στις αρχές του 2015 και στη συνέχεια θα κάνει το ντεμπούτο του στις αγορές της Ευρώπης. Στη συνέχεια θα εξαχθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αποτελώντας το παγκόσμιο κόμπακτ SUV της Suzuki.

Το νέο Vitara παίρνει κίνηση από τον κινητήρα βενζίνης M16 χωρητικότητας 1,6 λίτρων με ισχύ 120 ίππους στις 6.000 στροφές με ροπή 156 Nm στις 4.400 στροφές και τον πετραλαιοκινητήρα D16AA, επίσης 1,6 λίτρων με ισχύ επίσης 120 ίππους στις 3.750 στροφές με ροπή 320 Nm στις 1.750 στροφές.

Στην βενζινοκίνητη έκδοση έχει πραγματοποιηθεί εκτεταμένη μείωση τριβών και βάρους, τόσο εντός του κινητήρα όσο και στα συσχετιζόμενα με αυτόν εξαρτήματα, προκειμένου να επιτευχθεί όχι μόνο ανώτερη οικονομία καυσίμου, αλλά παράλληλα υψηλή ιπποδύναμη και ροπή.

Στον πετρελαιοκινητήρα, το νέο σύστημα επανακυκλοφορίας καυσαερίων (EGR) σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο turbo μεταβλητής γεωμετρίας (VGT), δίνουν τη δυνατότητα για απόδοση πλούσια σε δύναμη και ροπή, μαζί με χαμηλές εκπομπές ρύπων και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Από δική μας έρευνα, μάθαμε πως οι Ιάπωνες σκέφτονται την τοποθέτηση και ενός νέου κινητήρα 1.4 λίτρων. Μόλις μάθουμε περισσότερα θα επανέλθουμε καθώς το Vitara αποτελεί μια απόλυτα σίγουρη επιλογή στην κατηγορία με μεγάλη ιστορία στην Ελληνική αγορά.

Από σήμερα ξεκίνησε και επίσημα η περίοδος του προ-λανσαρίσματος μέχρι την πρώτη παρουσίαση του μοντέλου στις εκθέσεις των εμπόρων στις 29 Μαρτίου 2015.

Οι τιμές του νέου μοντέλου ξεκινούν από τα €15.560 (με όφελος απόσυρσης) για τη δικίνητη έκδοση 1.6 GL με κινητήρα βενζίνης και φτάνουν τα €24.560 για την πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση 1.6 GLX με κινητήρα πετρελαίου.

Η αποδοχή και η ανταπόκριση του κοινού διαφαίνεται παραπάνω από θερμή. Η ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε. επιβραβεύει όσους προβούν σε παραγγελία του αυτοκινήτου, από σήμερα μέχρι και τις 29 Μαρτίου 2015, προσφέροντας ένα σημαντικό όφελος : 3 Έτη Δωρεάν Service.

Όπως ενημερώνει η εταιρεία, καθώς η ζήτηση του μοντέλου σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είναι ιδιαίτερα αυξημένη η αρχική διαθεσιμότητα των αυτοκινήτων ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Έτσι θα τηρηθεί απόλυτα σειρά προτεραιότητας στις παραγγελίες των αυτοκινήτων. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Δίκτυο Επίσημων Εμπόρων Suzuki.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!