Quant F με 1090 ίππους

Γιώργος Βαρίνος
Quant F με 1090 ίππους
Το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Τελείωσε. Με 1090 ίππους, το Quant F σκοπεύει να προκαλέσει τον ανταγωνισμό των αυτοκινήτων με θερμικούς κινητήρες υδρογονανθράκων, στα πεδία των επιδόσεων, του στυλ, της οικονομίας και της αυτονομίας.

Η εταιρεία NanoFLOWCELL AG, που εξέλιξε το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με μπαταρίες ιόντων φορτιζόμενες από ηλεκτρολύτες, το εντυπωσιακό σπορ Quant e, εξέλιξε κι άλλο το βασικό της προϊόν, μετατρέποντάς το στο... 4θέσιο QUANT F. Με νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με δύο σχέσεων, τέσσερις ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε τροχό) και ισχύ 1090 ίππους!!!

Με αυτονομία 800 χιλιόμετρα και απλησίαστες επιδόσεις (τελική 300+ χλμ./ώρα και 0-100 χλμ./ώρα 2.8 δευτερόλεπτα) αντιμετωπίζει με αξιώσεις οποιοδήποτε ιταλικό, γερμανικό, βρετανικό ή ιαπωνικό υπεραυτοκίνητο. Το σύστημα παραγωγής ενέργειας της nanoFLOWCELL είναι μοναδικό και χρησιμοποιεί ηλεκτρικά φορτισμένα υγρά. Υπάρχουν δύο δεξαμενές, χωρητικότητας 250 λίτρων, μία για τα θετικά φορτισμένα υγρά και μία για τα αρνητικά. Με σχεδόν μισό τόνο καύσιμα το αυτοκίνητο δεν είναι ελαφρύ και με περισσότερο από 5 μέτρα μήκος μάλον πρόκειται για ένα τεράστιο πολυτελές όχημα. Περισσότερα στις 3 Μαρτίου, που θα ανοίξει τις πύλες της για τους Δημοσιογράφους το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!