Με τη σφραγίδα γνησιότητας της Jeep

Γιώργος Βαρίνος
Με τη σφραγίδα γνησιότητας της Jeep
Το Renegade εκπροσωπεί με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη Jeep στην κατηγορία των μικρών SUV, καθώς διαφοροποιείται από τα υπόλοιπα lifestyle μοντέλα και διατηρεί την αύρα του off road!

Η πρώτη εντύπωση μόλις μπαίνεις στο Renegade, είναι ότι η Jeep άρχισε να φτιάχνει παιχνιδομηχανές για την διασκέδαση των πελατών της. Το μικρότερο μοντέλο της Jeep διαθέτει μόλις 4,24 μ. μήκος, είναι δηλαδή λιλιπούτειο για τα αμερικανικά δεδομένα και κατασκευάζεται στο Μέλφι της Ιταλίας, ενώ θα εξάγεται σε πάνω από 100 χώρες σε όλον τον πλανήτη.
Αναμφίβολα πρόκειται για ένα αυτοκίνητο, που πηγαίνει κόντρα στο ρεύμα της κατηγορίας των μοδάτων SUV και Crossover πόλης, καθώς φωνάζει από μακριά τη διαφορετικότητά του με το ιδιαίτερο ντιζάιν του. Ειδικά μετά το λανσάρισμα του νέου Cherokee με τον αμφιλεγόμενο σχεδιασμό της μάσκας, αποτελεί το νέο Renegade βάλσαμο για τους φίλους της Jeep, αφού διαθέτει όλα τα κλασικά σχεδιαστικά στοιχεία της αμερικανικής μάρκας. Όπως είναι για παράδειγμα οι στρογγυλοί προβολείς, οι επτά κάθετες γρίλιες του ψυγείου, το χαρακτηριστικό σχήμα του αμαξώματος με τις τετραγωνισμένες γραμμές, ακόμη και ανάγλυφοι χάρτες σε διάφορα λαστιχένια πατάκια, κλπ.
Κερασάκι στην τούρτα αποτελεί το χαρακτηριστικό ‘’Χ’’, που χρησιμοποιείται ως μοτίβο σε διάφορα σημεία και παραπέμπει στο αντίστοιχο σχέδιο, το οποίο πρωτοεμφανίστηκε στο εξωτερικό μπιτόνι βενζίνης του θρυλικού Willys της δεκαετίας του 40. Οι άνθρωποι της Jeep αποφάσισαν να στήσουν ένα πραγματικό όχημα εκτός δρόμου σε συσκευασία XS, γνώριζαν όμως ότι θα κινείται σχεδόν αποκλειστικά στην άσφαλτο, γι΄αυτό και το έκαναν πρακτικό και ευκολοδήγητο. Μας άρεσε λοιπόν η καλή ορατότητα προς όλες τις κατευθύνσεις, οι επαρκέστατοι χώροι για τους επιβάτες, το λειτουργικό κόκπιτ με τα μαλακά πλαστικά και το πολύ προσεγμένο φινίρισμα και το ικανοποιητικότατο πορτ-μπαγκάζ επιπέδου μικρομεσαίου... Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!