Απορρίφθηκε η επιστροφή της Marussia

Νίκος Τσιώκος
Απορρίφθηκε η επιστροφή της Marussia
Το ενδεχόμενο να επιστρέψει η Marussia στο γκριντ το 2015 με το περσινό μονοθέσιο απορρίφθηκε από τις ομάδες που είναι σε αυτό, αφού τρεις ή τέσσερις διαφώνησαν, όπως αποκάλυψε ο Μπέρνι Έκλεστοουν.

Αφού μπήκε σε καθεστώς οικονομικής διαχείρισης, το μέλλον της Marussia στη Formula1 ήταν αμφίβολο. Επενδυτές βρέθηκε για να τη σώσουν, ωστόσο δεν έχει μονοθέσιο για να δώσει το παρών στο φετινό πρωτάθλημα. Κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει με αυτό του 2014 και είναι ενάντια στους τεχνικούς κανονισμούς του 2015.

Πάντως, αυτό συζητήθηκε, αλλά κάποιες ομάδες είπαν «όχι» και δε θα δούμε τη ρωσική ομάδα στο γκριντ την προσεχή σεζόν. «Ήθελα να μπουν με το περσινό μονοθέσιο και αυτό δεν έγινε αποδεκτό. Έπρεπε να συμφωνήσουν όλες οι ομάδες και υπήρχαν τρεις ή τέσσερις που διαφωνούσαν.

Τα χρήματα που έπρεπε να έχουν θα μοιράζονταν από τις ομάδες που αγωνίζονται τώρα. Αυτός υποθέτω είναι ένας καλός λόγος για να ψηφίσουν κατά της Marussia», δήλωσε ο Μπέρνι Έκλεστοουν στην εφημερίδα «The Independent». Έτσι, το φετινό γκριντ θα αποτελείται από εννιά ομάδες και 18 μονοθέσιο, τη στιγμή που το 2016 θα αυξηθούν, καθώς θα προστεθεί η ομάδα του Τζιν Χάας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!