Sauber C34, το μονοθέσιο της Τσέλσι!

Νίκος Τσιώκος
Sauber C34, το μονοθέσιο της Τσέλσι!
Η Sauber C34... ντύθηκε στα χρώματα της Τσέλσι, το μπλέ και το κίτρινο, με την ελβετική ομάδα να αφήνει πίσω το γκρι ανθρακί, με σκοπό να επιστρέψει στους βαθμούς.

Ούτε έναν βαθμό δεν πήρε η Sauber το 2014, κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ ξανά στην ιστορία, γράφοντας αρνητικό ρεκόρ. Στην ελβετική ομάδα ελπίζουν σε πολύ καλύτερες ημέρες και την Παρασκευή (30/1) παρουσίασαν μέσω διαδικτύου τη C34. Αυτή έχει αρκετές αλλαγές, με πρώτη απ' όλες να είναι στην μπροστινή αεροτομή ελέω των νέων κανονισμών για το ύψος και το σχήμα.

Επίσης, η ομάδα του Χίνβιλ αποφάσισε να αφήσει το γκρι ανθρακί χρώμα των δύο τελευταίων ετών και να το γυρίσει σε μπλε και κίτρινο. Έτσι, «ντύθηκε» στα χρώματα της Τσέλσι (έχει και κίτρινη εμφάνιση εκτός από την μπλέ) στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων από τον Απρίλιο του 2012. Βέβαια, δεν απουσιάζει το λογότυπο του αγγλικού συλλόγου.

«Το 2014 ήταν μια πολύ απογοητευτική χρονιά. Όμως, αυτή ανήκει στο παρελθόν και τώρα εστιάζουμε σε αυτή που έρχεται. Πήραμε τα μαθήματά μας και είμαστε αισιόδοξοι για τη νέα σεζόν. Πρέπει να βελτιωθούμε και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για βαθμούς», δήλωσε η επικεφαλής της Sauber, Μόνισα Κάλτενμπορν.

«Μετά από μια δύσκολη σεζόν, θέλουμε να πάμε μπροστά και να δώσουμε μάχη στα μισά (της βαθμολογίας), όπως έκανε προηγουμένως η ομάδα. Θέλω να συνεχίσω να μαθαίνω σαν πιλότος της Formula1. Νιώθω ότι είμαι στο τέλειο περιβάλλον για να το καταφέρω αυτό.

Στην F1 είναι δύσκολο να έχει ακριβείς στόχους, καθώς εξαρτάται απ' όλο το πακέτο. Είναι ξεκάθαρο ότι θέλουμε να παλεύουμε για βαθμούς», ανέφερε, από την πλευρά του, ο Μάρκους Έρικσον. «Στον ρόλο μου ως δοκιμαστής για τη Williams πέρυσι συμμετείχα σε κάθε Γκραν Πρι.

Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να οδηγήσω το μονοθέσιο μερικές φορές. Τώρα κάνω το επόμενο βήμα και ανυπομονώ να φέρω την εμπειρία μου από το 2014 για να επιστρέψει η Sauber στους βαθμούς», είπε, με τη σειρά του, ο Φελίπε Νασρ. Τέλος, να σημειωθεί ότι ο Σουηδός θα μπει στο τιμόνι την πρώτη και την τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στη Χέρεθ (1-4/2) και ο Βραζιλιάνος τις δύο ενδιάμεσες.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!