Προσγειωμένοι οι Φέτελ, Ραϊκόνεν

Νίκος Τσιώκος
Προσγειωμένοι οι Φέτελ, Ραϊκόνεν
Προσγειωμένοι στην πραγματικότητα είναι οι Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν, που αμφότεροι τόνισαν πως βασικός στόχος είναι η Ferrari να κάνει πρόοδο για να φτάσει σιγά-σιγά εκεί που της αξίζει να βρίσκεται.

Το νέο της μονοθέσιο παρουσίασε η Ferrari την Παρασκευή (30/1) μέσω διαδικτύου, με τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ραϊκόνεν να μιλούν για την SF15-T. Αμφότεροι εμφανίστηκαν προσγειωμένοι στην πραγματικότητα και δεν έθεσαν στόχους, παρά μόνο ότι χρειάζεται δουλειά και πρόοδος, προκειμένου η Scuderia να φτάσει σιγά-σιγά και πάλι εκεί που ήταν πριν από μερικά χρόνια. Τόσο ο Γερμανός όσο και ο Φινλανδός πιστεύουν σε μια καλή συνεργασία μεταξύ τους και είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

Αναλυτικά τα όσα είπαν:

Σεμπάστιαν Φέτελ: «Υπάρχουν νέοι άνθρωποι σε νέες θέσεις συμπεριλαμβάνοντας και τον εαυτό μου. Πάντα παίρνει λίγο χρόνο να κατασταλάξεις και να κάνεις πρόοδο. Είμαι σίγουρος ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνηση, αλλά θα είναι λάθος αμέσως να περιμένουμε πολλά από εμάς. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ερχόμαστε από σεζόν, στην οποία υπήρχε μία ομάδα πολύ κυρίαρχη, οπότε θα είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε εκεί από την αρχή. Ο κύριος στόχος είναι να δουλέψουμε μαζί, να αρχίσουμε να κάνουμε πρόοδο όσο κυλάει η σεζόν».

Για το αν θα είναι χαρούμενος με μία νίκη: «Θα είμαστε χαρούμενοι, αλλά φυσικά θα είμαστε ακόμα περισσότερο αν πανηγυρίσουμε περισσότερες νίκες. Το πιο σημαντικό είναι να... μπει το νερό στ' αυλάκι γρήγορα στις δοκιμές του χειμώνα. Αν η κατάσταση είναι όπως πέρυσι, θα είναι πολύ δύσκολο να παλεύουμε για νίκες. Γι' αυτό είμαστε εδώ και όχι να είμαστε δεύτεροι».

Κίμι Ραϊκόνεν: «Θέλουμε να είμαστε όσο πιο δυνατοί μπορούμε, αλλά είναι πολύ νωρίς να πω πού θα βρισκόμαστε. Δουλεύουμε ως ομάδα στο 100% και συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ό,τι ξεκινήσαμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μετά θα έρθουν και τα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει νόημα από την πλευρά μου να θέσω στόχους. Ξεκινάμε από τις πρώτες δοκιμές και συνεχίζουμε.

Θα είναι ενδιαφέρον να δουλέψω με τον Φέτελ και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε καλή συνεργασία ο ένας με τον άλλον. Ο στόχος είναι να πάμε την ομάδα μπροστά και να κάνουμε τα πάντα για τη Ferrari. Μετά θα δώσουμε και μάχη ο ένας εναντίον του άλλου, όμως με την καλή έννοια. Μερικές φορές τα πάντα φαίνονται να είναι λίγο δύσκολα. Καταλάβαμε πολλά πράγματα και φέτος μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα και σιγά-σιγά να βρεθούμε εκεί που πρέπει να είμαστε».

5 τίτλοι, 59 νίκες

Τέλος, να σημειώσουμε ότι οι Φέτελ και Ραϊκόνεν αποτελούν ένα από τα πιο δυνατά δίδυμα που είχε ποτέ η Ferrari, καθώς μαζί μετράνε 5 τίτλους (4+1), 59 νίκες (39+20) και 61 pole position (45+16).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!