Μια καραβιά συντρίμμια πολυτελών μοντέλων

Μια καραβιά συντρίμμια πολυτελών μοντέλων
Ένα εμπορικό πλοίο με 1.400 αυτοκίνητα που είχε προσαράξει, ανασύρθηκε και επέστρεψε στο λιμάνι για να γίνει ο τραγικός απολογισμός.

Στις 22 Ιανουαρίου έφθασε στο λιμάνι του Southampton, το εμπορικό πλοίο Hoegh Osaka, μήκους 180 μέτρων και 32 μέτρων πλάτους, που είχε προσαράξει στις 3 Ιανουαρίου έχοντας φορτίο 1.400 πολυτελών αυτοκινήτων.

Τότε, 45 λεπτά αφότου έφυγε από το λιμάνι και έχοντας ως προορισμό τη Γερμανία, πήρε κλίση 52 μοιρών και αναγκάστηκε να κάνει προσάραξη ώστε να μην βυθιστεί. Από τους 25 ανθρώπους που ήταν στο πλοίο μόνο δυο τραυματίστηκαν όχι σοβαρά, ενώ η διάσωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία αρκετές μέρες μετά.

Το καράβι βρίσκεται από τις 22 Ιανουαρίου στο λιμάνι του Southampton και μόλις χθες ξεκίνησαν να βγάζουν τα αυτοκίνητα στην ξηρά. Ανάμεσα στα 1.400 αυτοκίνητα υπάρχουν πολλά Range Rover, Land Rover, Jaguar, Porsche, Mini και μια Rolls Royce αξίας 350.000 ευρώ, με την αξία του συνολικού φορτίου να εκτιμάται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυτιλιακής εταιρείας, οι ζημιές που έχουν υποστεί όλα τα αυτοκίνητα είναι περιορισμένες. Στην πράξη όλα τα αυτοκίνητα που ήταν καινούρια έχουν χτυπήματα και εκτεταμένες γρατζουνιές, χωρίς ακόμα να έχει γίνει επιθεώρηση στα μηχανικά τους μέρη.

Τέλος, από τα συντρίμμια κατάφερε να βγει ανέπαφο, χωρίς ούτε μια γρατζουνιά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες ένα τεθωρακισμένο που μεταφέρονταν μαζί με τα αυτοκίνητα πολυτελείας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!