H Abarth θα είναι Χορηγός Αυτοκινήτου για την Yamaha ΜotoGP.

Γιώργος Βαρίνος
H Abarth θα είναι Χορηγός Αυτοκινήτου για την Yamaha ΜotoGP.
Η Abarth θα είναι Επίσημος Υποστηρικτής και Επίσημος Χορηγός Αυτοκινήτου για την Εργοστασιακή Ομάδα της Yamaha που παίρνει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP με αναβάτες το θρυλικό Valentino Rossi και τον επίσης Παγκόσμιο Πρωταθλητή Jorge Lorenzo.

Η Abarth θα προμηθεύσει τη Movistar Yamaha MotoGP με έναν αριθμό αυτοκινήτων από την FCA Ιταλίας. Η προσπάθεια για την κατάκτηση του τίτλου θα ξεκινήσει στο Κατάρ στις 29 Μαρτίου και θα καταλήξει στη Βαλένθια στις 8 Νοεμβρίου, για την στέψη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

«Η συμφωνία προέκυψε από τις πολλές κοινές αξίες που μοιράζονται οι δύο μάρκες», λέει ο Marco Magnanini, επικεφαλής της Abarth και συνεχίζει «Καινοτομία, αγάπη για τις επιδόσεις και πάθος για τους αγώνες: αυτοί είναι οι πυλώνες που επέτρεψαν στις δύο μάρκες να χτίσουν αυτήν τη σημαντική συνεργασία».

Η ναυαρχίδα της χορηγίας στη Movistar Yamaha MotoGP είναι το 695 Biposto, το σύγχρονο σύμβολο της μάρκας, που εκπροσωπεί τον ιδανικό συνδυασμό των αυτοκινήτων που προορίζονται για το δρόμο και τους αγώνες, τη «μεταφορά» των αγωνιστικών συγκινήσεων σ' ένα νόμιμο αυτοκίνητο για καθημερινή χρήση. Το Abarth 695 Biposto είναι το αποτέλεσμα αυτής της συναρπαστικής αναζήτησης: 190 ίπποι από τον κινητήρα 1.4 T-Jet (τον πιο δυνατό που τοποθετήθηκε ποτέ σε Abarth), βάρος μόλις 997 kg, με αναλογία βάρους/ίππο 5,2 kg/HP (την καλύτερη στην κατηγορία) και επιτάχυνση από 0 ως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5.9'', όπως επίσης και κορυφαία ευελιξία χάρη στα φαρδύτερα μετατρόχια και το μικρών διαστάσεων αμάξωμα. Επίσης είναι το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου στον κόσμο αυτήν τη στιγμή στην κατηγορία του, που είναι εξοπλισμένο με επιλογέα κιβωτίου με dog rings.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!