Αποκαλυπτήρια για Yamaha με στόχο το δέκατο του Ρόσι

Νίκος Τσιώκος
Αποκαλυπτήρια για Yamaha με στόχο το δέκατο του Ρόσι
Η Yamaha πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της Μ1 του 2015, με τον Βαλεντίνο Ρόσι να έχει στόχο τον δέκατο τίτλο της καριέρας του. Λορένθο: «Φαβορί ο Μάρκεζ».

Σε εκδήλωση στη Μαδρίτη πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια της Μ1 του 2015 η Yamaha, που συνεχίζει τη συνεργασία της με την ισπανική εταιρεία Telefonica. Το παρών έδωσαν οι παράγοντες της ιαπωνικής ομάδας μαζί με τους δύο αναβάτες, Βαλεντίνο Ρόσι και Χόρχε Λορένθο, να ανυπομονούν να την οδηγήσουν στις πρώτες δοκιμές εξέλιξης, οι οποίες θα διεξαχθούν στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία.

Ρόσι: «Στόχος το δέκατο»

Μετά την παρουσίαση της νέας μοτοσικλέτας, αμφότεροι έκαναν δηλώσεις, με τον Ρόσι να τονίζει πως έχει στόχο τον δέκατο τίτλο της καριέρας του. Ο «Γιατρός» έχει αφήσει για τα καλά πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα και ελπίζει σε μια άκρως ανταγωνιστική χρονιά με πολλές νίκες.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τις προσδοκίες ενόψει 2015: «Η περσινή σεζόν ήταν πολύ σημαντική για να καταλάβω το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς μου μετά από πολλά χρόνια στο Moto GP. Κάναμε καλούς αγώνας Τερμάτισα πίσω από τον Μάρκεζ στη βαθμολογία και έχω κάθε λόγο να είμαι χαρούμενος για τα αποτελέσματά μου. Αυτά είναι παρελθόν και τώρα θέλω περισσότερα. Μια καλή αρχή της νέας σεζόν και να είμαι άμεσα ανταγωνισικός.

Η ομάδα μου δούλεψε ιδιαίτερα σκληρά πέρυσι και υπήρχε ωραία ατμόσφαιρα στο γκαράζ. Ο Σιλβάνο είναι για δεύτερη χρονιά μαζί μου και τώρα έχει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για να μου δώσει τη δυνατότητα να είμαι ακόμα πιο γρήγορος. Υπάρχουν όλες οι συνθήκες για μια συναρπαστική σεζόν. Θεωρώ ότι θα δούμε τους ίδιους τέσσερις αναβάτες να παλεύουν για το πρωτάθλημα. Θα είναι καλή μάχη».

Για το αν έχει στόχο τον δέκατο τίτλο: «Θα κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες μπορώ, οπότε ναι. Σκέφτομαι τον δέκατο τίτλο μου. Η πρώτη μου σκέψη, όμως, πηγαίνει στην Μ1. Θέλω να την οδηγήσω ξανά το συντομότερο δυνατόν!».

Για το αν είναι χαρούμενος με τη δουλειά της Yamaha: «Θα καβαλήσω τη νέα μοτοσικλέτα για πρώτη φορά στη Σεπάνγκ, άρα δεν μπορώ να πω αυτή τη σιτιγμή. Ξέρω ότι όλοι δούλεψαν στο πρότζεκτ πολύ σκληρά για να την κάνουν καλύτερη και γρηγορότερη. Οι δοκιμές στη Βαλένθια πέρυσι μας έδωσαν πολλές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Στη Σεπάνγκ θα έχουμε πολλά πράγματα να δοκιμάσουμε».

Για το αν μαζί με τον Λορένθο μπορούν να κερδίσουν τον Μάρκεζ: «Πέρυσι ο Μάρκεζ ξεκίνησε τη σεζόν με εξαιρετικό τρόπο. Εν αντιθέσει, τόσο ο Χόρχε όσο κι εγώ δεν ήμασταν στο 100%. Ο Σιλβάνο μπήκε στην ομάδα μου ως επικεφαλής του πληρώματος και έπρεπε να καταλάβω μερικά πράγματα. Ο Χόρχε επίσης δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Αμφότεροι ολοκληρώσαμε τη σεζόν ψηλά και είμαι σίγουρος ότι θα ξεκινήσουμε τη νέα με μεγάλη επιθυμία για νίκες. Θα πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά κατά τη διάρκεια των δοκιμών».

Λορένθο: «Φαβορί ο Μάρκεζ»

Από τη μεριά του, ο Λορένθο έχρισε και πάλι ως φαβορί τον Μαρκ Μάρκεζ για την κατάκτηση του τίτλου, τη στιγμή που δε θέλησε να πει πολλά για την κατάσταση που βρίσκεται και ελπίζει να μην επαναλάβει τα περσινά λάθη, τα οποία δεν του επέτρεψαν να είναι σε υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για το πού βρίσκεται φέτος, καθώς πέρυσι ξεκίνησε με δυσκολίες: «Είμαι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Σωματικά είμαι πιο δυνατός μέσα από την προπόνηση και δεν έπρεπε να υποβληθώ σε επέμβαση το 2014. Μέχρι να ανέβω στη μοτοσικλέτα και να δω πώς πάει προτιμώ να είμαι προσεκτικός».

Για το τι άλλαξε στην προετοιμασία φέτος σε σύγκριση με το 2014: «Πέρυσι αποφάσισα να αλλάξω προπονητές επειδή στο τέλος τα πράγματα δεν πήγαιναν όπως τα ήθελα. Τώρα έχω βρει την ισορροπία μου με τον νέο μου κόουτς από την Αργεντινή και έχω δουλέψει για τη φετινή σεζόν. Ελπίζω να πάω καλύτερα και να μην κάνω τα λάθη της περσινής χρονιάς».

Για τις προσδοκίες: «Όπως πάντα, δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Είναι αβέβαιο για όλους, ειδικά στον αθλητισμό και στα μηχανοκίνητα σπορ, όπου ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Μπορείς να προετοιμαστείς καλά και να έχεις περιισότερες επιλογές για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά έχεις πολλούς παράγοντες να σε επηρεάζουν, όαν είσαι ο καλύτερος και μάχεσαι για τον τίτλο. Πέρυσι η μοτοσικλέτα γινόταν ολοένα και καλύτερη και στο δεύτερο μισό μπορούσα να μετρήσω παρουσίες στο βάθρο. Αν συνεχίσουμε τη βελτίωση και άλλες ομάδες δεν ανέβουν σκαλοπάτια, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε δυνατά. Ποτέ δεν ξέρεις αν οι νίκες είναι αρκετές, αλλά να μένεις στο βάθρο σημαίνει ότι θα τερματίσεις ψηλά στο πρωτάθλημα».

Για το τι εγγυήσεις του έδωσε η Yamaha: «Δεν ξέρουμε μέχρι να ξεκινήσουμε τις πρώτες δοκιμές της χρονιάς. Δεν ξέρουμε σε τι επίπεδο θα είναι η Μ1 στη Σεπάνγκ, αλλά είμαι σίγουρος ότι οι μηχανικοί μας έχουν δουλέψει σκληρά για να την κάνουν πολύ γρήγορη. Ξέρω επίσης ότι δεν περιμένω βελτιώσεις ένα δέκατο ανά γύρο, αλλά είμαι πολύ θετικός και αισιόδοξος».

Για το αν θα είναι ξανά διεκδικητής του τίτλου: «Πέρυσι δεν ήμουν επειδή έκανα λάθη στους πρώτους αγώνες. Προτιμώ να μην έχω τον ρόλο του φαβορί επειδή δεν είμαι. Ο Μάρκεζ είναι και μετά ο Βαλεντίνο. Ο Ντάνι κι εγώ είμαστε πίσω μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!