Ξανά στις πίστες ο Αλέν Προστ!

Νίκος Τσιώκος
Ξανά στις πίστες ο Αλέν Προστ!
Στις πίστες θα επιστρέψει με την πρώτη ευκαιρία ο Αλέν Προστ, καθώς είναι πρόθυμος να δοκιμάσει το πρώτο μονοθέσιο με ηλεκτρικούς κινητήρες για να καταλάβει καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του.

Με την πρώτη ευκαιρία που θα του παρουσιαστεί, ο Αλέν Προστ θα επιστρέψει στις πίστες. Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula1 θέλει να μάθει καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας της Spark-Renault SRT_01E, το μονοθέσιο που χρησιμοποιεί η ομάδα του, e.dams-Renault, στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Formula E.

Ο εκ των θρύλων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού επιθυμεί να πάρει πρώτη... γεύση από μονοθέσιο που χρησιμοποιεί ηλεκτρικούς κινητήρες για πρώτη φορά στην ιστορία των μηχανοκίνητων σπορ, κάτι που αποκάλυψε με δηλώσεις του ο ίδιος. «Μόλις θα έχω την ευκαιρία θα το κάνω (να δοκιμάσει το πρώτο... ηλεκτρικό μονοθέσιο). Απλά να δω πώς λειτουργεί, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον για μένα.

Είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση της ομάδας και των οδηγών και όχι απογοητευμένοι. Όμως, θα ήταν καλύτερα χωρίς το συμβάν με τον Νικολά (Προστ) στον πρώτο αγώνα, την ποινή δέκα θέσεων στο γκριντ του δεύτερου και την ποινή που είχε στην Πούντα ντελ Έστε, καθώς και το συμβάν με τον Σεμπάστιαν (Μπουέμι) στον τελευταίο αγώνα, που ήταν το πιο σημαντικό», ανέφερε ο Γάλλος, ο οποίος έχει στην ομάδα του τον γιο του, Νικολά.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι τελευταία φορά που είδαμε τον Αλέν Προστ να μπαίνει στο τιμόνι μονοθεσίου ήταν το 1993 στο Γκραν Πρι της Αυστραλίας με τη Williams, με την οποία ολοκλήρωσε την καριέρα του στη Formula1. Πέραν των 4 τίτλων, έχει πανηγυρίσει 51 νίκες όντας δεύτερος όλων των εποχών πίσω από τον Μίκαελ Σουμάχερ, 106 παρουσίες στο βάθρο και 33 pole position.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!