Οι πρώτες φωτογραφίες της Williams FW37 (pics)

Νίκος Τσιώκος
Οι πρώτες φωτογραφίες της Williams FW37 (pics)
Τις πρώτες φωτογραφίες από την FW37 έδωσε στη δημοσιότητα η Williams, με το νέο μονοθέσιο της βρετανικής ομάδας να κάνει ντεμπούτο στη Χέρεθ.

Η Williams έγινε η πρώτη ομάδα που αποκάλυψε φωτογραφίες από το νέο της μονοθέσιο, την FW37, που έχει και πάλι κινητήρες της Mercedes. Στο τιμόνι θα μπουν και πάλι οι Φελίπε Μάσα, Βαλτέρι Μπότας, οι οποίοι έφεραν τη βρετανική ομάδα στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών, που ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα μετά το 2003.

Η FW37 μοιάζει πολύ στην FW36, ενώ και οι επιδόσεις των δύο μονοθεσίων δε διαφέρουν πολύ, όπως τόνισε ο Πατ Σίμοντς. «Η FW37 είναι πολύ κοντά στην FW36 και τις επιδόσεις της. Εντοπίσαμε τους τομείς που έπρεπε να βελτιωθούμε και τους βελτιώσαμε. Αν και η αεροδυναμική του μονοθεσίου ήταν εντυπωσιακή, πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, εδικά αφού έχουμε τους νέους κανονισμούς με τις μπροστινές αεροτομές.

Είδαμε ότι ήμασταν σε θέση να κάνουμε αλλαγές στον σχεδιασμό για μεγαλύτερη απόδοση δίχως να υπάρχει ο φόβος ότι θα προσθέσουμε υπερβολικό όγκο. Ως ομάδα είμαστε πιο ικανοί για να πιάσουμε τη Mercedes από τις ομάδες που είναι πίσω μας», ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής της Williams. «Η ομάδα έκανε φανταστική σεζόν πέρυσι. Στόχος είναι να αναπαράγουμε αυτή την εξέλιξη κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να ξεκινήσουμε το 2015 από μια δυνατή θέση.

Έχουμε ένα γκρουπ ταλαντούχων ανθρώπων, οι οποίοι θέλουν να καταφέρουν περισσότερα. Αυτό το πάθος μεταφράστηκε σε επιτυχίες το 2014 και όλοι έχουν δουλέψει ακούραστα για να συνεχίσουν το σκαρφάλωμα στο γκριντ.

Μετά από μια πολύ δυνατή πρώτη χρονιά με τη Mercedes, έχουμε τη δυνατότητα για περαιτέρω παρουσίες στο βάθρο το 2015», ήταν τα λόγια του Σερ Φρανκ Γουίλιαμς. Τέλος, η FW37 αναμένεται να ντεμπουτάρει στις πρώτες χειμερινές δοκιμές εξέλιξης που θα διεξαχθούν στη Χέρεθ το πρώτο τετραήμερο του Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!