Πάει για το εκατομμύριο το Opel Insignia

Πάει για το εκατομμύριο το Opel Insignia
Έφτασε τις 750.000 μονάδες το Insignia, με την Opel να γιορτάζει το γεγονός στο εργοστάσιο του Rüsselsheim.

Στο εργοστάσιο του Rüsselsheim συναρμολογήθηκε το Insignia με τον αριθμό παραγωγής 750.000. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι η κορυφαία έκδοση του μοντέλου, με κινητήρα V6 2,8 λίτρων και απόδοση 325 ίππων και 435 Nm ροπής. Στην έκδοση station wagon το αυτοκίνητο αυτό επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 6,3 δλ.

Ο Axel Scheiben έκανε τις σχετικές δηλώσεις, «Πρόκειται για μία ξεχωριστή μέρα για όλη την ομάδα. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για το ότι έχουμε ήδη κατασκευάσει το επιτυχημένο μας μοντέλο Insignia 750.000 φορές. Η ομάδα μας κάνει εξαιρετική δουλειά καθημερινά, δημιουργώντας εξαιρετικά περίπλοκα αυτοκίνητα κορυφαίας ποιότητας.» Η ναυαρχίδα της Opel κατασκευάζεται αποκλειστικά στο κύριο εργοστάσιο του Rüsselsheim.

Ο CEO του Opel Group, Dr. Karl-Thomas Neumann τόνισε τη σημασία του Insignia για όλη την εταιρία: «Το Insignia είναι η ναυαρχίδα μας και επομένως το κόσμημα της μάρκας μας. Αυτό το αυτοκίνητο αποδεικνύει τι μπορούμε να κάνουμε σε επίπεδο σχεδίασης, τεχνολογίας και ποιότητας. Το Insignia έχει παίξει βασικό ρόλο στη δυναμική επιστροφή της Opel.»

Το Insignia διατίθεται σε πέντε εκδόσεις hatchback, notchback, Sports Tourer station wagon, Country Tourer station wagon και OPC, ενώ στην Ελλάδα προσφέρονται μόνο οι τρεις πρώτες. Επίσης και όσον αφορά τους κινητήρες οι επιλογές είναι πολλές, με εκδόσεις βενζίνης, diesel και LPG (Liquefied Petroleum Gas), με άξια αναφοράς να είναι εκτός της βασικής 1.4 με τον τούρμπο βενζίνης που στοιχίζει 20.300 ευρώ και η νέα 2λιτρη diesel με τους 170 ίππους, που διακρίνεται για την πολιτισμένη λειτουργία και τη χαμηλή κατανάλωση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!