Οι καλύτερες ατάκες της Formula1 το 2014

Νίκος Τσιώκος
Οι καλύτερες ατάκες της Formula1 το 2014
Διαβάστε τις καλύτερες ατάκες που ειπώθηκαν μέσω της ενδοεπικοινωνίας (team radio) στη Formula1 τη χρονιά που μας πέρασε.

Μέσω της ενδοεπικοινωνίας (team radio) μπορούν να ειπωθούν πολλά μεταξύ των πιλότων και των μηχανικών των ομάδων. Από εντολές και παράπονα μέχρι πανηγυρισμούς και επαίνους. Διαβάστε τις καλύτερες ατάκες που ειπώθηκαν τη χρονιά που μας πέρασε στη Formula1, όπως τις παρουσιάζει το espnf1. Ξεχωρίζουν ο έπαινος του Ζαν Ερίκ Βερν στον εαυτό του και ο πανηγυρισμός του Λιούις Χάμιλτον στην κατάκτηση του τίτλου.

Αναλυτικά:

«Κάντε κάτι! Δεν έχω ισχύ, λιγότερο IC από το φυσιολογικό και καθόλου ''Κ''! Καθόλου ''Κ''! Είναι γελοίο παιδιά», είπε ο Σεμπάστιαν Φέτελ στους πρώτους γύρους του αγώνα της Μελβούρνης, καθώς δεν είχε συνηθίσει στα προβλήματα.

«ΟΚ Σεμπάστιαν, άσε τον Ρικιάρντο να σε περάσει. Άσε τον Ντάνιελ να περάσει, σε παρακαλώ».

«Τι λάστιχα έχει;».

«Αυτά που ξεκίνησε, αλλά σταμάτησε πιο μετά από σένα».

«Ατυχία». Ο διάλογος ακολούθησε μετά την εντολή της Red Bull στον Σεμπάστιαν Φέτελ να αφήσει τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να τον περάσει στην Κίνα, κάτι που δεν άρεσε στον Γερμανό.

«Γιατί δε μ' αφήνει να περάσω!;», ρώτησε θυμωμένος ο Νίκο Ρόσμπεργκ τη Mercedes στην Ουγγαρία επειδή ο Χάμιλτον δεν άκουσε την εντολή των «ασημί βελών» να μείνει πίσω.

«Έτσι γίνεται κυρίες μου», ανέφερε αστειευόμενος ο Ντάνιελ Ρικιάρνο, ύστερα από τη δεύτερη νίκη του στη σεζόν στη Βουδαπέστη.

«Ο Νίκο απλά με χτύπησε! Ο Νίκο με χτύπησε», ήταν το παράπονο του Λιούις Χάμιλτον, τη στιγμή που ο Νίκο Ρόσμπεργκ αποδοκιμάστηκε στο βάθρο.

«Πρέπει να σταματήσω... Χρειάζομαι κάτι να πιω, πεθαίνω εδώ!», είπε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Σιγκαπούρης ο Ντανιίλ Κβιάτ, καθώς η αφυδάτωση δεν είναι και η καλύτερη εμπειρία.

«Άι άι άι αι! Γιατί ξεκίνησα τις κατατακτήριες δοκιμές με χαμηλή μπαταρία; Πώς είναι αυτό δυνατόν; Πώς;», παραπονέθηκε στη Ferrari ο Φερνάντο Αλόνσο στη Βραζιλία, αφού ξεκίνησε το Q1 με την μπαταρία να μην είναι πλήρως φορτισμένη.

«Ποιος είναι αυτός;».

«Είναι ο νέος. Έχει πολλά να μάθει».

«Έχει πάρα πολλά να μάθει!», ήταν μια ειλικρινής αξιολόγηση του Φερνάντο Αλόνσο για την οδήγηση του ρούκι Γουίλ Στίβενς, ο οποίος αγωνίστηκε με την Caterham στο φινάλε του Άμπου Ντάμπι.

«Γαμ...τη κίνηση!». Έπαινο στον εαυτό του από τον Ζαν Ερίκ Βερν, αφού πέρασε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο στο Άμπου Ντάμπι.

«Γιουχού... Παγκόσμιος πρωταθλητής! Ω Θέε μου, δεν το πιστεύω!». Ο Λιούις Χάμιλτον άφησε τα συναισθήματα να βγουν προς τα έξω, μετά την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου της καριέρας του. Γι' αυτό, άλλωστε, και τα δάκρυα στο βάθρο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!