2014: Η χρονιά της Formula E

Νίκος Τσιώκος
2014: Η χρονιά της Formula E
Το 2014 αποτελεί τη χρονιά που ένα ακόμα μηχανοκίνητο σπορ έκανε την εμφάνισή του. Ο λόγος για τη Formula E, το πρώτο πρωτάθλημα με μονοθέσια που έχουν ηλεκτρικούς κινητήρες.

Αυτό που δεν είχαμε δει ποτέ στα μηχανοκίνητα αθλήματα ήταν ένα πρωτάθλημα με μονοθέσια, τα οποία έχουν αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικούς κινητήρες. Αυτό το έχουμε από το 2014, καθώς θεσπίστηκε η Formula E, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της FIA. Μάλιστα, το εν λόγω σπορ... γέμισε με ονόματα που έχουν περάσει από τη Formula1.

Ο Αλέν Προστ... κατέβηκε με δική του ομάδα, ενώ οι Ζαν Ερίκ Βερν, Λούκας ντι Γκράσι, Νέλσον Πικέ Τζούνιορ, Ζερόμ ντ' Αμπρόσιο, Σεμπάστιαν Μπουέμι, Μπρούνο Σένα, Γιάρνο Τρούλι, Νικ Χάιντφελντ και Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι πήραν θέση στα μονοθέσια για να ξεκινήσουν το νεοσύστατο αυτό πρωτάθλημα.

Βέβαια, πρωταθλητής ακόμα δεν έχει αναδειχθεί, καθώς η σεζόν ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούνιο (27/6), με το φινάλε να δίνεται στο Λονδίνο. Πάντως, στους τρεις πρώτους αγώνες σε Κίνα, Μαλαισία, Ουρουγουάη έχουν κυριαρχήσει οι ντι Γκράσι, Σαμ Μπερντ και Μπουέμι, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!