Η πορεία του Μαρκ Μάρκεθ προς τον δεύτερο σερί τίτλο (pics)

Η πορεία του Μαρκ Μάρκεθ προς τον δεύτερο σερί τίτλο (pics)
To gazzetta.gr πάει βήμα - βήμα την πορεία του Μαρκ Μάρκεθ προς στο δεύτερο σερί του τίτλο που κατέκτησε την χρονιά που έφυγε.

Απλά, η χρονιά που πέρασε ήταν... ονειρεμένη για τον Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Ισπανός, ξεκίνησε την χρονιά με ένα σερί 10 νικών, το οποίο σταμάτησε στην Τσεχία.

Εκεί, πήρε την 4η θέση, για να πάρει την καρό σημαία στη Μεγάλη Βρετανία.

Σε Σαν Μαρίνο και Αραγονία ήρθε η 13η και 15η θέση, χωρίς να... ανησυχεί για την πρωτιά. Στην Ιαπωνία, πήρε τη δεύτερη θέση. Αυτό ήταν το μόνο αποτέλεσμα στο βάθρο και δεν ήταν η κορυφή.

Η Αυστραλία είναι ο αγώνας που θέλει να ξεχάσει μιας και εκεί εγκατέλειψε. Ωστόσο, η ονειρεμένη του χρονιά, έκλεισε... ονειρεμένα. Σε Μαλαισία και Βαλένθια πήρε την πρώτη θέση, φτάνοντας τους 362 βαθμούς!

Το gazzetta.gr θυμάται καρέ - καρέ την πορεία του 2 φορές συνεχόμενου παγκόσμιου πρωταθλητή στον τίτλο:

1. Κατάρ (1η θέση)

Στις 23 Μαρτίου, το πρωτάθλημα ξεκινάει στην πίστα του Κατάρ. Εκεί ο Μάρκεθ αρχίζει την πορεία του προς τον τίτλο με την πρώτη θέση. Ρόσι και Πεδρόσα συμπλήρωσαν την τριάδα του βάθρου.

2. Αμερική (1η θέση)

Στην πίστα του Όστιν συνεχίζει το νικηφόρο σερί του, με τους Πεδρόσα - Ντοβιτσιόζο να τον ακολουθούν.

3. Αργεντινή (1η θέση)

Και στην Αργεντινή δεν κοιτάζει πίσω του... συνεχίζει το σερί του και οι Πεδρόσα - Λορένθο κάνουν το βάθρο άκρως ισπανικό.

4. Ισπανία (1η θέση)

Ε, όχι. Ούτε στην πίστα της Χερέθ έπεσε από την κορυφη. Τι να κάνουν κι οι Ρόσι - Πεδρόσα; Εμειναν να βλέπουν την... πλάτη του! Ετσι, γιόρτασε ιδανικά τις 100 εκκινήσεις του σε Grand Prix.

5. Γαλλία (1η θέση)

Σε ακόμη ένα Grand Prix ο Μάρκεθ βλέπει μόνο μπρος... Έχει βάλει τις βάσει για την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου του αν και η χρονιά θέλει πολύ ακόμη. Οι αντίπαλοί του αισθάνονται τη διαφορά τους από τη Honda. O Ρόσι είναι δεύτερος και ο Μπαουτίστα με την 3η θέση παίρνει το καλύτερο αποτέλεσμα της καριέρας του μέχρι και σήμερα.

6. Ιταλία (1η θέση)

Με πόσες διαφορετικές λέξεις να ξεκινήσουμε την περιγραφή ενός αγώνα που έχει συνήθως το ίδιο αποτέλεσμα; Το μόνο που αλλάζει είναι η 2η (Λορένθο) κι η 3η (Ρόσι) θέση, μιας και η κορυφή έχει μόνιμα ένα όνομα: Μαρκ Μάρκεθ.

7. Καταλωνία (1η θέση)

Ελάτε τώρα... Και το Μοντμελό υποκλίθηκε στον Ισπανό! Ο Μαρκέθ συνεχίζει να σαρώνει και οι Ρόσι - Πεδρόσα απλά τον ακολουθούν.

8. Ολλανδία (1η θέση)

Στις 28 Ιουνίου του 2014, το πρωτάθλημα ταξιδεύει στην Ολλανδία. Στην πίστα του Άσεν, ο 21χρονος με τους Ντοβιτσιόζο - Πεδρόσα να είναι δεξιά και αριστερά του στο βάθρο.

9. Γερμανία (1η θέση)

Στη Γερμανία έκανε το 8Χ8! Ούτε με... λάσο δεν τον έπιασαν! Πεδρόσα, Λορένθο έδωσαν απόλυτα ισπανικό χρώμα στο βάθρο και τίποτα άλλο.



10. Ινδιανάπολη (1η θέση)

Ύστερα από 7 αγώνες, το MotoGP επέστρεψε στην Αμερική, στην πίστη της Ινδιανάπολης. Εκεί σταμάτησε και το σερί των 9 νικών του Μάρκεθ. Ο Λορένθο ξανά πίσω του, όπως κι ο Ρόσι.

11. Τσεχία (4η θέση)

Στην πίστα του Μπρνο, ο Πεδρόσα σταμάτησε το σερί του Μάρκεθ. Δεύτερος τερμάτισε ο Λορένθο, τρίτος ο Ρόσι κι ο Ισπανός έμεινε για πρώτη φορά εκτός βάθρου.

12. Μεγάλη Βρετανία (1η θέση)

Ο Μαρκ Μάρκεθ επέστρεψε στην κορυφή στο Σίλβερστοουν. Εκεί, πανηγύρισε την 11η νίκη του στη σεζόν, με τον Λορένθο να ανεβαίνει στη δεύτερη θέση του βάθρου και τον Ρόσι στην τρίτη.

13. Σαν Μαρίνο (15η θέση)

Ο Βαλεντίνο Ρόσι έγινε ο μακροβιότερος νικητής σε Grand Prix σε οποιαδήποτε κατηγορία, μιας και είχαν περάσει πάνω από 18 χρόνια από την πρώτη νίκη του. Ρόσι, Λορένθο και Πεδρόσα συμπλήρωσαν την τριάδα του βάθρου.

14. Αραγονία (13η θέση)

Στην Αραγονία είχε γίνει... χαμός! Μάρκερθ, Πεδρόσα, Ρόσι και Ιανόνε είχαν πτώση. Έτσι, ο Ισπανός πήρε την 13η θέση, ο Λορένθο πήρε την πρώτη θέση κι οι Εσπαργκάρο - Κράτσλοου συμπλήρωσαν το βάθρο.

15. Ιαπωνία (2η θέση)

Η μόνη φορά που ανέβηκε στο βάθρο και δεν ήταν στο ψηλότερο σκαλοπάτι του. Ο Χόρχε Λορένθο ήταν πρώτος με τον Βαλεντίνο Ρόσι να συμπληρώνει την τριάδα.

16. Αυστραλία (εγκατέλειψε)

Ενώ ήταν πρώτος στην κούρσα ένα ατύχημα ήρθε να τον φέρει εκτός «μάχης». Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον Ρόσι να πάρει τη νίκη και στον Σμιθ να πάρει την τρίτη θέση, πίσω από τον Λορένθο. Αυτή ήταν κι η μόνη εγκατάλειψη του Ισπανού στο πρωτάθλημα που μας πέρασε.

17. Μαλαισία (1η θέση)

Στη Μαλαισία πανηγύρισε την προτελευταία νίκη του για το 2014. Για ακόμη μια φορά Ρόσι και Λορένθο «είδαν την πλάτη» του.

18. Βαλένθια (1η θέση και... πρωταθλητής!)

Η χρονιά κλείνει ιδανικά για τον σπουδαίο αναβάτη της Honda. Παίρνει την πρώτη θέση στο «Ricardo Tormo» της Βαλένθια και πανηγυρίζει έξαλα την κατάκτηση του δεύτερου σερί τίτλου του. Ρόσι και Πεδρόσα είναι οι άλλοι δύο του πόντιουμ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!