Μπριατόρε: «Υπήρχε συμφωνία Αλόνσο με Μοντετσεμόλο»

Νίκος Τσιώκος
Μπριατόρε: «Υπήρχε συμφωνία Αλόνσο με Μοντετσεμόλο»
Ο Φλάβιο Μπριατόρε αποκάλυψε πως υπήρχε συμφωνία του Φερνάντο Αλόνσο με τον Λούκα ντι Μοντετσεμόλο από το 2013, ώστε ο Ισπανός να αποχωρήσει αν το μονοθέσιο του 2014 δεν ήταν ανταγωνιστικό.

Για την απόφαση του Φερνάντο Αλόνσο να φύγει από τη Ferrari μίλησε ο Φλάβιο Μπριατόρε στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta Dello Sport. Ο Ιταλός αποκάλυψε πως ο Ισπανός είχε αποφασίσει να το πράξει αυτό από πέρυσι, καθώς και ότι υπήρχε συμφωνία με τον πρώην πρόεδρο της Scuderia, Λούκα ντι Μοντετσεμόλο, να δει την πόρτα της εξόδου εφόσον το φετινό μονοθέσιο δεν ήταν ανταγωνιστικό.

«Το 2013», είπε το πρώην αφεντικό της Renault, όταν ρωτήθηκε πότε αποφάσισε ο Αλόνσο να αλλάξει ομάδα. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη συμφωνία. «Υπήρχε συμφωνία με τον ντι Μοντετσεμόλο. Αν το μονοθέσιο του 2014 δεν ήταν ανταγωνιστικό, αντίο. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν μια χειραψία.

Άλλωστε, ο Φερνάντο είχε κουραστεί από το σηνηθισμένο ''θα δεις, το επόμενο μονοθέσιο θα κερδίζει''», πρόσθεσε. Όσο για την απόφαση του δις παγκόσμιου πρωταθλητή να επιστρέψει στη McLaren, όπου είχε τη διαμάχη με τον Ρον Ντένις, τόνισε ότι: «Ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!