Η αποκάλυψη της Mercedes-Benz Ελλάς

Η αποκάλυψη της Mercedes-Benz Ελλάς
Η Mercedes-Benz έκανε τον πρώτο απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας, που αφορά το έτος 2013.

Πρωτοπορώντας στον κλάδο του αυτοκινήτου, η Mercedes-Benz Ελλάς είναι η πρώτη εταιρεία του χώρου που κάνει απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει όλα τα χαρτιά της, ρίχνοντας φως σε όλες τις δραστηριότητες της, ενώ παράλληλα θέτει νέους υψηλότερους στόχους για τη συνέχεια της πορείας της.

Τα διαθέσιμα στοιχεία δίνουν τον απολογισμό για το έτος 2013, ο οποίος έγινε ακολουθώντας τις διεθνώς αναγνωρισμένες κατευθυντήριες οδηγίες G4 του Global Report Initiative σε επίπεδο συμφωνίας «Core» και κάνει αναφορά σε 130 ποσοτικούς δείκτες αποτελεσμάτων, ενώ συμπεριλαμβάνει και 12 μελλοντικούς στόχους που σχετίζονται με την υπεύθυνη λειτουργία της εταιρείας μας.

Την παρουσίαση που έγινε στις εγκαταστάσεις της Mercedes-Benz Ελλάς στη Νέα Κηφισιά, έκανε ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Γιάννης Καλλίγερος, ο οποίος εστίασε στην ακεραιότητα, τονίζοντας με υπερηφάνεια ότι δεν έχει παρατηρηθεί κανένα θέμα η παράπονο ανάλογης φύσης, αφού εξάλλου η ανοχή τους σε θέματα ηθικής είναι… μηδενική.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία δεν έχει καταγραφεί κανένα παράπονο για θέματα εμπιστευτικότητας, απώλειας προσωπικών δεδομένων, περιβάλλοντος ή παραπλανητικής διαφήμισης. Συνεχίζοντας, έδωσε τους τέσσερις βασικούς πυλώνες που χρησιμοποιήθηκαν για την αξιολόγηση.

Αυτοί είναι οι Πελάτες, το Περιβάλλον, η Χώρα και οι Εργαζόμενοι. Αναλυτικότερα, ο δείκτης ικανοποίησης πελατών βελτιώθηκε κατά 4,5% σε σχέση με το 2012. Όσον αφορά το περιβάλλον η Mercedes-Benz Ελλάς κατάφερε να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα κατά 10%, ενώ παράλληλα παράγει ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές που αντιστοιχεί στο 38,1%. Επίσης, μειώθηκε η κατανάλωση νερού στο 1/3, με σωστή χρήση, αλλά και σοβαρό έλεγχο και επισκευή ζημιών, οι οποίες στοίχιζαν… στο περιβάλλον.

Σημαντικό έργο έχει επιτελέσει σε φιλανθρωπικό επίπεδο η Mercedes-Benz Ελλάς, προσφέροντας περισσότερα από 190.000 ευρώ σε διάφορες κοινωνικές ομάδες και οργανισμούς, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού», το «Make a Wish». Επιπλέον και όσον αφορά την Χώρα, η εταιρεία κατάφερε να παρουσιάσει βελτίωση στα οικονομικά της, ενώ το 87,3% των χρημάτων που πήγαν σε προμηθευτές, ήταν σε εγχώριους. Ο κύκλος εργασιών της Mercedes-Benz Ελλάς ανήλθε στα 97,3 εκατομμύρια ευρώ, με το ποσό για τις πληρωμές των εργαζομένων να είναι 9,15 εκ. ευρώ.

Τέλος, 205 είναι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, με τον κατώτατο μισθό να είναι 35,9% μεγαλύτερος του αντίστοιχου νομίμου βασικού μισθού. Υπάρχει αξιολόγηση για τον καθένα ξεχωριστά, ενώ δεν παρουσιάστηκε κανένα περιστατικό διακριτικής μεταχείρισης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!