«Αόρατες» κολώνες από την Jaguar (video)

«Αόρατες» κολώνες από την Jaguar (video)
Λύση στο πρόβλημα των «τυφλών» σημείων που δημιουργούν οι εμπρός κολώνες έδωσε η Jaguar.

Πάνω σε μια νέα τεχνολογία που «εξαφανίζει» τις κολώνες του αυτοκινήτου, εργάζεται αυτή την περίοδο η Jaguar. Στην πράξη αυτό δεν γίνεται, αφού οι κολώνες υπάρχουν, αλλά δεν εμποδίζουν την ορατότητα του οδηγού, αφού εκεί, μέσω καμερών που είναι τοποθετημένες στο αυτοκίνητο, προβάλλονται οι εικόνες που χάνονται εξαιτίας τους.

Οι «αόρατες» κολώνες είναι μέρος του τεχνολογικού προγράμματος «360 Virtual Urban Windscreen». Το συγκεκριμένο σύστημα ενημερώνει τον οδηγό για τα «τυφλά» σημεία που δημιουργούν οι κολώνες του αυτοκινήτου και προβάλει την εικόνα σαν μην υπάρχουν.

Από την ίδια εταιρεία είχαμε δει αρκετούς μήνες πριν το Land Rover με το «διάφανο καπό», ένα σύστημα που χρησιμοποιεί κάμερες τοποθετημένες στη μάσκα του αυτοκινήτου και προβάλει εικόνες από το δρόμο στα σημεία που είναι κρυφά από το μάτι του οδηγού.

Επίσης, η Jaguar Land Rover ετοιμάζει ένα σύστημα πλοήγησης που ονομάζει «Follow-Me Ghost Car» και προβάλει εμπρός από τον οδηγό ένα εικονικό αυτοκίνητο που πρέπει να ακολουθήσει μέχρι τον προορισμό του, μαζί φυσικά με όλες τις χρήσιμες πληροφορίες πλοήγησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!