Αυτοκινητόδρομος με… φερμουάρ (video)

Γιάννης Καλογερόπουλος
Αυτοκινητόδρομος με… φερμουάρ (video)
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Ένα όχημα μετακινεί το διάζωμα για να δώσει περισσότερες λωρίδες στο ρεύμα που είναι σε ώρα αιχμής.

Ίσως όλοι να το έχουμε σκεφτεί όταν είμαστε παγιδευμένοι στην κίνηση και βλέπουμε το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας να μην αντιμετωπίζει πρόβλημα. Να υπήρχε ένα μηχάνημα που να μετακινούσε το διάζωμα και να μας δάνειζε μια λωρίδα από αυτούς, όσο διαρκεί η ώρα αιχμής.

Φυσικά με το αζημίωτο, αφού θα μπορούσε να κάνει και το αντίστροφο. Την ιδέα αυτή είχε και μια εταιρεία στην Αμερική, κατασκευάζοντας ένα όχημα που μπορεί να μετακινήσει τις πλάκες του ειδικού διαζώματος με μια κίνηση.

Αργή μεν, με μόλις 12 χλμ./ώρα, αλλά άκρως αποτελεσματική, αφού παίρνει από εμπρός τις πλάκες και αφού περάσουν από το εσωτερικό του οχήματος τις τοποθετεί αυτόματα μια λωρίδα δίπλα, χωρίς επιπλέον κίνηση, κάτι σαν φερμουάρ, όπως το ονομάζουν και αυτοί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!