Ραϊκόνεν: «Αριβαμπένε, ο πιο κατάλληλος»

Νίκος Τσιώκος
Ραϊκόνεν: «Αριβαμπένε, ο πιο κατάλληλος»
Ο Κίμι Ραϊκόνεν πιστεύει πως ο Μαουρίτσιο Αριβαμπένε είναι ο πιο κατάλληλος για τη θέση του αφεντικού της Ferrari, την οποία καλείται να επιστρέψει στην κορυφή.

Ως την πιο κατάλληλη επιλογή της Ferrari να δώσει τη θέση του αφεντικού της ομάδας στον Μαουρίτσιο Αριβαμπένε θεωρεί ο Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Iceman είναι αισιόδοξος πως το νέο μονοθέσιο της νέας χρονιάς θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό και ότι η Scuderia θα επισιρέψει στις επιτυχίες.

«Νομίζω ότι ο Μαουρίτσιο είναι ο καλύτερος για τον ρόλο που του έδωσαν. Τον γνωρίζω από πριν και έχω δει πόσο αγωνιστής είναι. Θα φέρει την εμπειρία του στην ομάδα, κάτι που αποδειχθεί πολύ ευεργετικό. Δεν ήταν εύκολη χρονιά για μένα ή την ομάδα. Πάντα υπάρχουν προσδοκίες από τη Ferrari να κερδίζει αγώνες και να μάχεται για τις μπροστινές θέσεις.

Για την επόμενη σεζόν καθορίσαμε τις βάσεις για τη Scuderia, ώστε να επιστρέψει στο επίπεδο που πρέπει να είναι. Υπάρχει πολλή δουλειά να κάνουμε, όμως ξέρουμε τους τομείς που χρειαζόμαστε βελτίωση. Αυτή η δουλειά έχει, ήδη, ξεκινήσει και στο εργοστάσιο έχουμε το προσωπικά και τα μέσα που πρέπει για να κάνουμε την απαραίτητη πρόοδο.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε ως ομάδα, με τον τρόπο που μας χαρακτήριζε τα προηγούμενα χρόνια. Είμαι σίγουρος ότι το μονοθέσιο του 2015 θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό, αν και θα πρέπει να περιμένουμε για τις πρώτες δοκιμές για να δούμε πού ακριβώς βρισκόμαστε», δήλωσε ο Φινλανδός.

Βέβαια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον νέο του ομόσταυλο, τον Σεμπάστιαν Φέτελ. «Όπως έχω πει, ο Σεμπάστιαν είναι φίλος και είμαι χαρούμενος που θα δούλεψω μαζί του. Μπορούμε να τα καταφέρουμε μαζί σαν ομάδα, να πιέσουμε ο ένας τον άλλον στο όριο εντός πίστας για το καλό της Scuderia, καθώς σκοπεύουμε να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!