Ανακοίνωσε Σάινθ Τζούνιορ η Toro Rosso

Νίκος Τσιώκος
Ανακοίνωσε Σάινθ Τζούνιορ η Toro Rosso
Η Toro Rosso ανακοίνωσε ότι ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ θα αποτελέσει τον δεύτερο πιλότο της δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν.

Επίσημο είναι από σήμερα ότι ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ θα τρέξει στη Formula1 με την Toro Rosso το 2015. Ο Ισπανός ήταν το φαβορί για να πάρει τη θέση δίπλα στον Μαξ Φερστάπεν και την Παρασκευή (28/11) ήρθε η ανακοίνωση από την ιταλική ομάδα για να επιβεβαιώσει τα σενάρια.

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη θέση στην Toro Rosso. Από τότε που είμαι μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της Red Bull, αυτός ήταν ο στόχος και θέλω να την ευχαριστήσω για την πίστη τους σε μένα. Είχα μια πετυχημένη σεζόν στο World Series by Renault φέτος και τώρα ανυπομονώ για το βήμα στη Formula1.

Έκανα μια ημέρα δοκιμές με την Toro Rosso πέρυσι και μου άρεσε η ατμοσφαιρα στην ομάδα. Τους επόμενους μήνες θα δουλέψω για την προετοιμασία μου, ώστε να είμαι έτοιμος να μπω στο κόκπιτ στη Χέρεθ για τις πρώτες δοκιμές της επόμενης χρονιάς. Θα είναι ωραίο που θα κάνω το ντεμπούτο μου ως πιλότος της Formula1 στο σπίτι μου!», δήλωσε ο γιος τους δις παγκόσμιου πρωταθλητή στο WRC, Κάρλος Σάινθ.

«Με τον Κάρλος Σάινθ και τον Μαξ Φερστάπεν στο οδηγικό μας δίδυμο την επόμενη χρονιά, συνεχίζουμε την παράδοση της Toro Rosso να παρέχει στους νέους από το πρόγραμμα οδηγών της Red Bull την ευκαιρία για τα πρώτα τους βήματα στη Formula1.

Έχω παρακολουθήσει τον Κάρλος να κάνει πρόοδο στις μικρές κατηγορίες, πάντα να βελτιώνεται και να ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά. Επίσης, θυμάμαι την ημέρα δοκιμών που έκανε μ' εμάς στο Σίλβερστοουν το 2013 με την STR8. Εξέπληξε εμένα και τους μηχανικούς εκείνη την ημέρα με την προσέγγιση και την ταχύτητά του», ανέφερε από την πλευρά του ο επικεφαλής της STR, Φρανζ Τοστ.

Το who is who

Ο Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ γεννήθηκε στη Μαδρίτη την 1η Σεπτεμβρίου 1994. Ξεκίνησε από τα καρτ και το 2010 μπήκε στη Formula BMW και ακολούθησαν συμμετοχές στη βρετανική Formula3, στην ευρωπαϊκή F3 και στο GP3.

Μάλιστα, έχει και δύο τίτλους, στο Eurocup Formula Renault 2.0 και φέτος στη Formula Renault 3.5 Series. Πρόκειται για τον γιο του δις παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, Κάρλος Σάινθ, ο οποίος ελπίζει να γνωρίσει τις επιτυχίες του πατέρα του, αλλά σε άλλο άθλημα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!