Πρεμιέρα για την αγωνιστική Skoda Fabia R5

Πρεμιέρα για την αγωνιστική Skoda Fabia R5
Στο Essen, το ερχόμενο Σάββατο θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα της αγωνιστικής Fabia R5 concept.

Στη μεγάλη συγκέντρωση που γίνεται στο Essen Motor Show, θα παρουσιάσει η Skoda την πρωτότυπη μορφή της αγωνιστικής Fabia R5, η οποία αποτελεί τον προπομπό του νέου αυτοκινήτου που θα αντικαταστήσει τη γνωστή μας Fabia S2000.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει η FIA, η Fabia R5 θα έχει κινητήρα τούρμπο 1,6 λίτρων, ο οποίος θα συνδυάζεται με ένα σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Η ανάρτηση θα αποτελείται από Γόνατα McPherson, με το απόβαρο του αυτοκινήτου να είναι τουλάχιστον 1.230 κιλά.

Για την εξέλιξη του εντυπωσιακού σε σχεδίαση αυτοκινήτου που βασίζεται στη νέα γενιά της Fabia, φρόντισαν κορυφαίοι οδηγοί. Το χαμηλωμένο αμάξωμα, πατάει σε μεγάλους τροχούς με ελαστικά της Michelin, έχοντας μεγαλύτερους θόλους για δεχτεί τα φαρδύτερα μετατρόχια που χαρίζουν αυξημένη πρόσφυση.

Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η αεροδυναμική του αυτοκινήτου, με νέους προφυλακτήρες, μεγάλη πίσω αεροτομή, ενώ πίσω και στο κέντρο έχει τοποθετηθεί η απόληξη της εξάτμισης.

«Η παγκόσμια πρεμιέρα της Fabia R 5 Concept προϊδεάζει για το αγωνιστικό μέλλον της Skoda», λέει ο διευθυντής της Skoda Motorsport, Michal Hrabánek. «Η νέα Fabia R 5 χαρακτηρίζεται από στοιχεία κορυφαίας τεχνολογίας ενώ η έγκριση (homologation) έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2015».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!