Η τιμή του Opel Adam S… στη Γερμανία (video)

Η τιμή του Opel Adam S… στη Γερμανία (video)
Μια τάξη μεγέθους μας δίνει η ανακοίνωση της γερμανικής Opel σχετικά με το νέο πύραυλο Adam S.

Τα 18.690 ευρώ θα είναι η τιμή εκκίνησης στην αγορά της Γερμανίας, του νέου γρήγορου Adam S με τους 150 ίππους. Πρόκειται για την κορυφαία έκδοση του μικρού αυτοκινήτου πόλης, η οποία εφοδιάζεται με την ισχυρή εκδοχή του 1.4 τούρμπο με απόδοση 150 ίππων και 220 Nm ροπής. Η μετάδοση περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις.

Η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 8,5 δλ., με τη μέγιστη ταχύτητα να φτάνει τα 210 χλμ./ώρα. Παρά τις εκρηκτικές επιδόσεις του, το νέο γρήγορο Adam S καταφέρνει να κρατά σε χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση, στα 6,4 λίτρα/100 χλμ., χάρη και στη βοήθεια του στάνταρτ συστήματος stop/start.

Όσον αφορά τις αλλαγές του S σε σχέση με το απλό Adam, αυτές εστιάζονται στα αναβαθμισμένα φρένα, τη σπορ ανάρτηση, τη νέα ρύθμιση στο σύστημα διεύθυνσης. Στα έξτρα υπάρχουν οι τεράστιοι όμορφοι τροχοί των 18 ιντσών, που συνδυάζονται και με κόκκινες δαγκάνες φρένων, ενώ με 1.300 ευρώ επιπλέον μπορείτε να προσθέσετε τα εξαιρετικά σε στήριξη και εμφάνιση καθίσματα της Recaro.

Το αυτοκίνητο είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελίες, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές του 2015, ενώ όσον αφορά τη δική μας αγορά, πιστεύουμε ότι οι τιμές θα είναι παραπλήσιες με αυτές των Γερμανών. Μια ιδέα για το μικρό και γρήγορο Adam S μπορείτε να πάρετε στο βίντεο που ακολουθεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!