Συναρπάζει το Chaparral 2X Vision Gran Turismo

Συναρπάζει το Chaparral 2X Vision Gran Turismo
Ένα συναρπαστικό concept για την εικονική πραγματικότητα του play station δημιούργησε η Chevrolet.

Το Los Angeles είναι ο τόπος όπου έγινε η επίσημη παρουσίαση του νέου πρωτότυπου μοντέλου εικονική πραγματικότητας που θα πρωταγωνιστήσει στις κονσόλες του play station και το Gran Turismo 6.

Πρόκειται για το Chevrolet Chaparral 2X Vision, ένα εικονικό σε αυτή τη φάση μοντέλο, το οποίο πήρε το όνομά του, από την ομώνυμη αγωνιστική ομάδα Chaparral, με την οποία συνεργάστηκε πριν 45 χρόνια η αμερικανική εταιρεία.

Η ιδιαίτερη σχεδίαση του αμαξώματος έγινε με γνώμονα την οδική συμπεριφορά. Το χαμηλό κέντρο βάρους εξασφαλίζεται μεταξύ άλλων και από τη μοναδική θέση οδήγησης που θέλει τον «πιλότο» του αγωνιστικού να είναι ξαπλωμένος μπρούμυτα, με το κεφάλι μπροστά.

Η τρομακτική ώθηση παρέχεται από ένα σύστημα λέιζερ, εμπνευσμένο από τα αεροσκάφη της ταινίας «Ταξίδι στο Διάστημα». Η ισχύς φτάνει στο κεντρικά τοποθετημένο λέιζερ, από μια μπαταρία lithium-ion και μια γεννήτρια που χρησιμοποιεί αέρα, με την απόδοση να φτάνει τους 900 ίππους. Η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 386 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 1,5 δλ.!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!