Επίσημο: Φεύγει ο Αλόνσο, έρχεται ο Φέτελ! (pic)

Gazzetta team
Επίσημο: Φεύγει ο Αλόνσο, έρχεται ο Φέτελ! (pic)
Είναι πλέον επίσημο: Ο Φερνάντο Αλόνσο φεύγει στο τέλος του πρωταθλήματος από την Ferrari και έρχεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ένας πρωταθλητής με δύο τίτλους φεύγει και έρχεται ένας άλλος με τέσσερις. Ο Φερνάντο Αλόνσο αποχωρεί στο τέλος του πρωταθλήματος από την Ferrari και ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα είναι ο πιλότος που θα πάρει πάνω του το βάρος να επιστρέψει την ομάδα στους τίτλους, μέσα στην επόμενη τριετία.

O Iσπανός πιλότος, ύστερα από πέντε χρόνια στο Μαρανέλο αποχωρεί έχοντας ως μεγαλύτερη επιτυχία τη δεύτερη θέση που πήρε τρεις φορές (2010, 2012 και 2013). Φέτος είναι στην 5η θέση με 157 βαθμούς και στο Άμπυ Ντάμπι θα αποχαιρετήσει την Scuderia για να επιστρέψει στη McLaren. Συνολικά, πανηγύρισε με τη Ferrari 11 νίκες και ανέβηκε στο βάθρο 44 φορές, μαζεύοντας συνολικά 1.186 πόντους για την ομάδα (μένει ακόμη ένα Grand Prix).

Η θέση του δεν θα μείνει άδεια με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι ο πρώτος πιλότος που πηγαίνει (όχι κατέκτησε) με 4 παγκόσμιους τίτλους στην ομάδα.

Ο Γερμανός φεύγει γεμάτος επιτυχίες και διακρίσεις από την Red Bull, όντας τέσσερις σερί φορές στην κορυφή.

«Το επόμενο στάδιο της καριέρας μου στη Formula 1 θα είναι στη Scuderia Ferrari και για μένα αυτό σημαίνει ότι ένα όνειρο ζωής εκπληρώθηκε. Όταν ήμουν παιδί, ο Μίχαελ Σουμάχερ στο κόκκινο μονοθέσιο ήταν το μεγαλύτερό μου είδωλο και τώρα είναι απίστευτη τιμή ότι τελικά παίρνω την ευκαιρία να οδηγώ για τη Ferrari», είπε χαρακτηριστικά ο Γερμανός.

Από την άλλη, ο Αλόνσο που έχει ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για επιστροφή του στα "ασημένια βέλη" σχολίασε: «Σήμερα δεν είναι μία εύκολη ημέρα για μένα, καθώς αν και κοιτάζω πάντα το μέλλον με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, το τέλος της σεζόν ολοκληρώνει το ταξίδι μου ως οδηγό της Ferrari. Ήμουν πάντα τυχερός στην καριέρα μου να παίρνω εγώ τις αποφάσεις για το μέλλον μου. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα που κατανόησε τη θέση μου. Αφήνω την Scuderia μετά από 5 χρόνια, στην διάρκεια των οποίων έφτασα σε πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματικά, αντιμετωπίζοντας τεράστιες προκλήσεις. Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα από την ομάδα για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου».

Το «αντίο» και το «ευχαριστώ» της Scuderia

«Μαρανέλο, 20 Νοεμβρίου 2014 - Η Scuderia Ferrari και ο Φερνάντο Αλόνσο ανακοινώνουν ότι από κοινού τελειώνουν τη σχέση τους. Ο Φερνάντο Αλόνσο φεύγει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, ύστερα από πέντε χρόνια όπου τον είδαμε να πετυχαίνει, με έναν αγώνα να απομένει, 1.186 βαθμούς, 44 βάθρα και 11 νίκες.

Όλοι στη Scuderia Ferrari ευχαριστούν τον Φερνάντο για την σπουδαία αφοσίωσή τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της θρυλικής ομάδας.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!