Prologue: Ο «πρόλογος» στο μέλλον της Audi (vid)

Prologue: Ο «πρόλογος» στο μέλλον της Audi (vid)
Το πρωτότυπο κουπέ 5,1 μέτρων Prologue, αποτελεί την πρόγευση για τα μελλοντικά σχέδια της Audi.

Ο Marc Lichte είναι ο υπεύθυνος σχεδιασμού του νέο πρωτότυπου που παρουσιάστηκε στο Los Angeles. Σύμφωνα με το αφεντικό της Audi, Ulrich Hackenberg, το Prologue μας δίνει μια πρόγευση της σχεδιαστικής προσέγγισης που θα ακολουθήσει η γερμανική εταιρεία στο μέλλον.

Το Prologue είναι ένα μεγάλο κουπέ πρωτότυπο με μήκος 5,1 μ., πλάτος 1,95 μ., ύψος 1,39 μ., ενώ έχει μεταξόνιο που φτάνει τα 2,94 μ. Με αυτά τα δεδομένα, αν περάσει στην παραγωγή θα αποτελέσει τον ανταγωνιστή της Mercedes-Benz S-Class Coupe.

Κάτω από το καπό αυτού του concept βρίσκεται ένας V8 κινητήρας twin-turbo 4,0 λίτρων με απόδοση που φτάνει τους 605 ίππους και τα 750 Nm ροπής στη λειτουργία overboost. Η μετάδοση περνάει φυσικά και στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος quattro της Audi, με την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε 3,7 δλ.

Το βάρος του αυτοκινήτου ανέρχεται στα 1.980 κιλά, με τη μέση κατανάλωση να είναι 8,6 λίτρα/100 χλμ. και την εκπομπή CO2 199 γρ./χλμ. Στους νεοτερισμούς βρίσκουμε σύστημα τετραδιεύθυνσης, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν και αυτοί, ενώ η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων αποτελείται τώρα από πέντε συνδέσμους.

Σε δήλωσή του ο Marc Lichte τόνισε «Η Audi διακρίνεται για τη σπορ φιλοσοφία της, τη σχεδίαση και το σύστημα τετρακίνησης quattro. Στο Audi Prologue εκφράσαμε αυτές τις αξίες, δίνοντας μια νέα μορφή, συνδυάζοντας το σπορ χαρακτήρα με την κορυφαία πολυτέλεια σε τροχούς. Η ομάδα μας επιδεικνύει μια νέα προσέγγιση, τόσο στην εξωτερική, όσο και στην εσωτερική σχεδίαση».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!