Mazda CX-3: Το νέο μικρό ιαπωνικό SUV (vid)

Mazda CX-3: Το νέο μικρό ιαπωνικό SUV (vid)
Την πρεμιέρα του στην έκθεση αυτοκινήτου του L.A. έκανε το νέο μικρό SUV, Mazda CX-3.

Στην κατηγορία των μικρών SUV μπαίνει η Mazda με ένα εντυπωσιακό σε σχεδίαση και τεχνολογία αυτοκίνητο. Το CX-3 υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία KODO της Mazda και την τεχνολογία SkyActiv σε όλους τους τομείς.

Με το μήκος του να είναι 4,275 χιλ. το πλάτος του 1,765 χιλ. το ύψος του 1,550 χιλ. και το μεταξόνιο να φτάνει τα 2,570 χιλ., το CX-3 διαθέτει τις διαστάσεις ενός μικρομεσαίου μοντέλου, με τα χαρακτηριστικά ευελιξίας που του διακρίνουν, αλλά και τους εσωτερικούς χώρους που μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες μιας οικογένειας.

Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει σήμερα το απόγευμα στην έκθεση αυτοκινήτου του Los Angeles, ενώ η παραγωγή του ξεκινά άμεσα, με την έναρξη των πωλήσεων στην Ιαπωνία να έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2015. Όσον αφορά την δική μας αγορά τα πράγματα δεν είναι θετικά, αφού ακόμα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στην αντιπροσώπευση της εταιρείας στη χώρα μας.

Οι ευρωπαϊκές εκδόσεις θα εφοδιάζονται με τον 2λιτρο SkyActiv-G κινητήρα, σε δυο εκδόσεις ισχύος, αλλά και τον νέο SkyActiv 1.5 clean diesel. Αυτοί θα συνδυάζονται με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και ένα χειροκίνητο, τα οποία θα είναι διαθέσιμα τόσο στις εκδόσεις με τη μετάδοση της κίνησης εμπρός, όσο και σε αυτές με τη νέο σύστημα τετρακίνησης της Mazda που υιοθετείται στο CX-3.

Νέο είναι και το πλαίσιο του αυτοκινήτου, με χρήση ελαφρών υλικών που μειώνουν το βάρος, αλλά πολλές ενισχύσεις που αυξάνουν την ακαμψία του αμαξώματος, παρέχοντας ασφάλεια και καλή οδική συμπεριφορά. Επιπλέον το CX-3 θα διαθέτει όλα τα νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας i-ActivSense.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!