Το νέο Smart στο κέντρο της πόλης

Το νέο Smart στο κέντρο της πόλης
Το απόλυτο φετίχ των αυτοκινήτων πόλης έκανε αισθητή την παρουσία του στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

Σε μια «γλυκιά» παρουσίαση, που διοργανώθηκε παράλληλα με την 1η Έκθεση Ζαχαροπλαστικής στο Γκάζι και με επίσημο καλεσμένο τον γνωστό και κορυφαίο pastry chef Στέλιο Παρλιάρο, το νέο Smart έκλεψε τις εντυπώσεις.

Σε εκδόσεις fortwo και forfour, με δυο και τέσσερις πόρτες και χώρο για ισάριθμους επιβάτες, το νέο Smart διακρίνεται για την κορυφαία ευελιξία που του χαρίζουν οι μικρές διαστάσεις και ο μικρότερος από κάθε άλλο αυτοκίνητο κύκλος στροφής.

Το «μικρό» διατηρεί αναλλοίωτες τις διαστάσεις όσον αφορά το μήκος, το οποίο ανέρχεται στα 2,69 μ. αλλά διακρίνεται για την καλύτερη διαχείριση των εσωτερικών του χώρων, παρέχοντας μεγαλύτερη άνεση στους επιβάτες.

Από την άλλη, το forfour μίκρυνε σε σχέση με τον προκάτοχό του και ήρθε πιο κοντά στην φιλοσοφία πόλης που πρεσβεύει. Με μήκος 3,69 μ. και μεταξόνιο μεγαλύτερο κατά 62 εκ. σε σχέση με το fortwo προσφέρει δυο επιπλέον θέσεις, διατηρώντας όμως την αισθητική που χαρακτηρίζει το μοντέλο.

Η τιμή του Smart fortwo Coupe ορίζεται στα 12.175 ευρώ, όσον αφορά τη βασική έκδοση με τον κινητήρα ενός λίτρου με 71 ίππους. Ακριβώς 600 ευρώ ακριβότερα κοστίζει η έκδοση με τον κινητήρα των 900 κ.εκ. και τους 90 ίππους, ενώ και τα δύο μοντέλα απαλλάσσονται στην Ελλάδα από τα τέλη κυκλοφορίας.

Το πρόγραμμα χρηματοδότησης Mercedes Benz Financial Services προβλέπει 30% προκαταβολή και 8,9% επιτόκιο με διάρκεια 60 μήνες. Σύμφωνα με αυτό διαμορφώνεται η μηνιαία δόση για το Smart fortwo Coupe των 71 ίππων στα 179 ευρώ και για το αντίστοιχο των 90 ίππων στα 187 ευρώ.

Το τετραθέσιο και τετράθυρο Smart forfour λανσάρεται μόνον με κινητήρα 71 ίππων και απαλλάσσεται επίσης από τα τέλη κυκλοφορίας. Η τιμή του ανέρχεται σε 12.850 ευρώ και η μηνιαία δόση σε 189 ευρώ με 30% προκαταβολή και διάρκεια χρηματοδότησης 60 μήνες.

Επίσης θα εξακολουθήσει να διατίθεται στην ελληνική αγορά το ηλεκτρικό Smart fortwo Coupe Electric, που βασίζεται ωστόσο στο απερχόμενο μοντέλο με τιμή στα 24.500 ευρώ ή με 360 ευρώ για τη μηνιαία δόση σύμφωνα με το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Mercedes.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!