Toyota Mirai: Το μέλλον είναι εδώ (video)

Toyota Mirai: Το μέλλον είναι εδώ (video)
Το μέλλον της Toyota σηματοδοτεί το Mirai, ένα μοντέλο υδρογόνου με αυτονομία 480 χιλιομέτρων.

Μέλλον είναι το όνομα του νέου μοντέλου κυψελών υδρογόνου της Toyota, αυτό σημαίνει το Mirai και αναμένεται να σηματοδοτήσει τις εξελίξεις, όχι μόνο στην Toyota, αλλά και γενικότερα στην αυτοκίνηση.

Οι πωλήσεις του ξεκινούν τον επόμενο χρόνο, με την τιμή του στη Αμερική να ορίζεται στα 57.500 δολάρια, με την Toyota να επισημαίνει ότι ανάλογα με την πολιτεία μπορεί να υπάρξουν κίνητρα που θα φτάνουν και τα 13.000 δολάρια και θα κατεβάζουν την τιμή στα 45.000 δολάρια.

Σήμερα γίνεται το επίσημο λανσάρισμα του μοντέλου στην Ιαπωνία, όπου ξεκινά την εμπορική του πορεία, με την Toyota στηρίζει πολλά σε αυτό το μοντέλο. Το Toyota Mirai χρησιμοποιεί ως καύσιμο το υδρογόνο, το οποίο δίνει ενέργεια στις μπαταρίες που φροντίζουν για την κίνηση του αυτοκινήτου, με την απόδοση να φτάνει τα 114 kW (153 ίππους).

Σε σχέση με τα απλά ηλεκτρικά οχήματα, το Mirai έχει το πλεονέκτημα της αυτονομίας που του χαρίζουν οι δυο δεξαμενές υδρογόνου και φτάνει τα 480 χιλιόμετρα. Επιπλέον, αντίθετα από τα ηλεκτρικά οχήματα που θέλουν αρκετές ώρες για να ανακτήσουν την ενέργειά τους, μέσω της φόρτισης, το σεντάν μοντέλο κυψελών υδρογόνου, χρειάζεται μόλις πέντε λεπτά για έναν πλήρη ανεφοδιασμό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!