Ford Mustang Shelby GT350 με 500 ίππους (vid)

Ford Mustang Shelby GT350 με 500 ίππους (vid)
Έγινε η επίσημη αποκάλυψη της ισχυρής και ειδικής Mustang με τα «μαγικά» διακριτικά του Shelby.

Μετά από σχεδόν 25 χρόνια τα διακριτικά του Shelby GT350 επιστρέφουν σε μια Mustang να της χαρίσουν αίγλη και επιδόσεις. Η αποκάλυψη της Ford Mustang Shelby GT350 έγινε λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση στην Έκθεση αυτοκινήτου του L.A.

Τις εντυπώσεις κλέβει ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας των 5,2 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 500 ίππους και 540 Nm ροπής. Η δύναμη περνάει στους τροχούς μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων με έξι σχέσεις και τη βοήθεια ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης Torsen.

Η ειδική αυτή Mustang έχει φτιαχτεί για χρήση σε πίστες, έχοντας παράλληλα άδεια για να κυκλοφορεί στους δρόμους. Η Ford προσφέρει αυτή την έκδοση με έξτρα ψυγείο για τα λάδια του κινητήρα και του κιβωτίου, αλουμινένιο καπό για μείωση του βάρους, ειδικές ζάντες 19 ιντσών, με ελαστικά Michelin Pilot Super Sport για χρήση τόσο σε πίστα, όσο και στο δρόμο.

Το σύστημα πέδησης έχει αναβαθμιστεί με δίσκους της Brembo διαμέτρου 394 χιλ. με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και 380 χιλ. με 4πίστονες δαγκάνες πίσω. Φυσικά διαθέσιμο είναι και ένα αεροδυναμικό πακέτο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα που κατεβαίνει χαμηλά, πίσω diffuser και αρκετά εξαρτήματα από carbon.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές έχουν γίνει με γνώμονα την αγωνιστική αίσθηση. Εκεί κυριαρχούν τα σπορ καθίσματα της Recaro, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του πέντε ρυθμίσεις που διαμορφώνουν στα μέτρα του τη λειτουργία του συστήματος ευστάθειας, του ABS, την υποβοήθηση του τιμονιού και την απόκριση του γκαζιού.

Στον αντίποδα, αν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς τις ανέσεις και την πολυτέλεια, η Ford προσφέρει ως έξτρα εξοπλισμό, στο Tech Pack, αυτόματο κλιματισμό, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα και σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής οκτώ ιντσών.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!