Στα συνεργεία περίπου 4.000 Mitsubishi

Στα συνεργεία περίπου 4.000 Mitsubishi
Η ελληνική αντιπροσωπεία της Mitsubishi ανακαλεί στα συνεργεία περίπου 4.000 οχήματα μοντέλα Outlander και Lancer Sedan, Sportback και Evolution διαφόρων ετών παραγωγής λόγω ελαττωματικού ιμάντα κίνησης.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνει ότι η εταιρεία Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ, επίσημος εισαγωγέας και διανομέας των αυτοκινήτων Mitsubishi στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Mitsubishi μοντέλα Lancer Sedan (CY0W), Lancer Sportback (CX0W), Lancer Evolution (CZ4A) και Outlander (CW0W).

Η ανάκληση αφορά 3894 οχήματα, μοντέλα ετών:

Lancer Sedan: 2008 - 2011

Lancer Sport back: 2009 - 2011

Lancer Evolution: 2008 - 2011

Outlander: 2006 - 2011

Σε αυτά τα μοντέλα το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο ιμάντας κίνησης μπορεί να προκαλέσει φθορά στην τροχαλία του τεντωτήρα και στις τροχαλίες των αποστατών οι οποίες είναι κατασκευασμένες από nylon.

Στην περίπτωση αυτή το σύστημα ελέγχου θα ενεργοποιήσει ένδειξη βλάβης στον πίνακα οργάνων ενώ στην περίπτωση που αγνοηθεί η ένδειξη, ενδέχεται ο ιμάντας να υποστεί ζημιά και να φύγει από την θέση του.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια φόρτισης της μπαταρίας, υπερθέρμανση του κινητήρα και μείωση της υποβοήθησης του τιμονιού (σε οχήματα με υδραυλική υποβοήθηση).

Μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με τη συγκεκριμένη ανάκληση. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στα κατά τόπους εξουσιοδοτημένα συνεργεία της Mitsubishi για να γίνει αντικατάσταση του ιμάντα κίνησης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Τεχνική Διεύθυνση της εταιρείας Αδελφοί Σαρακάκη ΑΕΒΜΕ στα τηλέφωνα 210 3483300 και 797 με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της, ή μέσω e-mail στη διεύθυνση: [email protected].

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!