Nissan Micra 1.2

Γιώργος Βαρίνος
Nissan Micra 1.2
Το ανανεωμένο Nissan Micra συνιστά την επιτομή του πρακτικού μοντέλου πόλης, αν και δεν διαθέτει την προσωπικότητα ορισμένων από τους προγόνους του.

Aρκεί ένα φρεσκάρισμα για μία επιτυχημένη καριέρα; Στην περίπτωση του Nissan Micra η απάντηση είναι καταφατική, αφού το μοντέλο τέταρτης γενιάς διακρινόταν για την πρακτικότητα, την αξιοπιστία και τη χρηστικότητά του. Μετά το –αναγκαίο- φρεσκάρισμα έγινε και λίγο ελκυστικότερο, αποκτώντας μία νέα μάσκα με ανασχεδιασμένα φωτιστικά και προφυλακτήρες, λίγο περισσότερο χρώμιο και φώτα LED στο πίσω μέρος.
Επίσης ο πελάτης μπορεί να κάνει πλέον παιχνίδι με τα χρώματα, επιλέγοντας διαφορετικούς συνδυασμούς για τους καθρέπτες, τις λαβές των θυρών, τα τάσια των τροχών, τον επιλογέα ταχυτήτων, κλπ. Το τρικύλινδρο μοτεράκι των 1,2 λίτρων αποδίδει 80 άλογα, που ακούγονται αρκετά έντονα, ενώ διακρίνεται για την ευστροφία του και επιταχύνει με σχετική αξιοπρέπεια (0-100 χλμ./ώρα σε 12,5’’). Ωστόσο, ο οδηγός είναι αναγκασμένος να καταφεύγει συνεχώς στον επιλογέα ταχυτήτων εξαιτίας της μακριάς κλιμάκωσης του σαζμάν για εξοικονόμηση καυσίμου. Αυτή επιτυγχάνεται, καθώς το ιαπωνικό μίνι αρκείται –σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις- στα 5 λίτρα αμόλυβδης ανά 100 χλμ., δεν απαλλάσσεται όμως από τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς εκπέμπει 115 γρ. διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Στα μείον του αυτοκινήτου η ασαφής αίσθηση και οι μεγάλες διαδρομές... Διαβάστε ολόκληρη την δοκιμή στο περιοδικό inMotion, με πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες. Εδώ!

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!