Το τετρακίνητο Honda CR-V δεν είναι… 4x4; (video)

Το τετρακίνητο Honda CR-V δεν είναι… 4x4; (video)
Σύμφωνα με δοκιμή σουηδικού περιοδικού, το Honda CR-V συμπεριφέρεται σαν… εμπροσθιοκίνητο.

Οι Σουηδοί μετά από τη δοκιμή που υπέβαλαν την Porsche Macan και διαπίστωσαν ότι συμπεριφέρεται περίεργα στο τεστ του ταράνδου, (διαβάστε σχετικά εδώ) ξαναχτυπούν.

Αυτή τη φορά στο μικροσκόπιο των Σκανδιναβών δημοσιογράφων μπαίνει το Honda CR-V και πιο συγκεκριμένα το σύστημα τετρακίνησης του μοντέλου. Όπως δηλώνουν, το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται περισσότερο σαν να έχει μετάδοση μόνο μπροστά, παρά στα σε όλους τους τροχούς.

Πέρυσι είχαν υποβάλει στην δοκιμασία της τετρακίνησης το μοντέλο και είχαν διαπιστώσει ότι η τετρακίνηση δεν λειτουργεί όταν οι εμπρός τροχοί χάσουν εντελώς την πρόσφυσή τους. Το αποτέλεσμα το είχαν ανακοινώσει στη Honda, η οποία απάντησε ότι αυτό είναι μια λειτουργία του λογισμικού για να προστατεύει το σύστημα. Ωστόσο, λίγο αργότερα έστειλε στη Σουηδία μια αναβάθμιση του λογισμικού.

Την ίδια δοκιμασία, που μπορείτε να δείτε και στο βίντεο επανέλαβαν και στο νέο μοντέλο του 2015 και διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα επανήλθε. Το CR-V δεν μπορούσε να ξεκινήσει σε ανηφόρα όταν οι εμπρός τροχοί δεν είχαν καθόλου πρόσφυση.

Για σύγκριση πήραν και ένα Ford Kuga, το οποίο έστειλε μετάδοση στους πίσω τροχούς, προτού οι εμπρός ολοκληρώσουν το 1/8 μιας ολοκληρωμένης περιστροφής.

Η Honda απάντησε ότι, «σε πραγματικές συνθήκες υπάρχει πάντα μια ποσότητα πρόσφυσης σε κάθε άξονα και έτσι το σύστημα μπορεί να ρυθμίσει τη ροπή που θα στείλει ανάμεσα στους εμπρός και πίσω τροχούς, έτσι ώστε να πετύχει την ιδανική δύναμη. Ένα τέτοιο σενάριο, όπου κάποιος από τους δυο άξονες θα έχει μηδενική πρόσφυση στην πραγματικότητα είναι σχεδόν απίθανο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!